"Sprijinim România în ceea ce privește aderarea la Schengen și avem multe obiective comune", a spus oficialul polonez.

El a subliniat că relațiile polono-române sunt foarte bune la toate nivelurile.

"Cred că vizita dumneavoastră este o dovadă a acestui fapt. Cred că o să impulsioneze contactele noastre la nivelul Parlamentului", a mai spus Bogdan Borusewicz.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, se află începând de luni până miercuri în vizită oficială în Polonia, unde se întâlnește cu oficiali polonezi și va vizita mai multe muzee.

În debutul vizitei oficiale în Polonia, Antonescu a vizitat Muzeul Insurecției din Varșovia, un muzeu interactiv care beneficiază de noi tehnici audio-vizuale. În timpul acestei vizite, președintele Senatului a putut asculta, printre altele, înregistrări cu ambianța sonoră din timpul bătăliilor din anii `40.

Crin Antonescu urmează că se întâlnească luni și cu mareșalul Seimului polonez, Ewa Kopacz, și membri ai Ambasadei României. El va susține la Institutul Polonez de Relații Internaționale o prelegere pe tema colaborării româno-poloneze în cadrul proiectului european și a relațiilor transatlantice.

Marți, președintele Senatului urmează să se întâlnească cu profesori și studenți ai Universității Jagiellone din Cracovia, unde va vorbi despre istorie și valori comune celor două state. De asemenea, Antonescu va vizita Castelul Wawel și fostul lagăr de concentrare și exterminare Auschwitz-Birkenau.

În ultima zi a vizitei în Polonia, miercuri, Antonescu se va întâlni cu președintele Poloniei, Bronisław Komorowski, și va vizita muzeul "Fryderyk Chopin".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet