Pompierii militari au fost sprijiniți la stingerea incendiilor din Repedea și Rozalvea de către personalul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Poienile de sub Munte și Repedea, respectiv Rozavlea.

Potrivit ISU Maramureș, personalul S.V.S.U. Dragomirești a intervenit la localizarea și lichidarea unui alt incendiu de vegetație uscată, izbucnit pe raza localității, care a afectat circa 20 de hectare de teren, arderile necontrolate din ultimele ore afectând, în total, o suprafață de aproximativ 85 de hectare.

„Atragem atenția, încă o dată, tuturor maramureșenilor, să renunțe la arderea resturilor vegetale, pentru curățarea terenurilor agricole. Această activitate este interzisă, fără acordul autorităților competente. În conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei”, arată Inspectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș.

O veste bună este aceea că de la începutul lunii, personalul I.S.U. Maramureș a aplicat două amenzi contravenționale în cuantum de 5000 de lei, respectiv trei avertismente, celor care nu au respectat legislația în domeniu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!