Vineri, 16 decembrie, pompierii Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la podul unei anexe gospodărești din localitatea Vad. Flăcările au mistuit acoperișul din lemn al anexei pe o suprafață de circa 12 metri pătrați, mobilier, circa 8 metri pătrați de scândură și 2 metri liniari de instalație electrică. Pentru lichidarea incendiului au dat o mână de ajutor și pompierii voluntari din localitate.

Pompierii Gărzii de Intervenție Borșa au lichidat un incendiu izbucnit la un coș de fum. Din fericire, a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului. Tot pompierii din Borșa au lichidat un incendiu în Moisei. Focul a izbucnit în holul unei locuințe și a distrus circa 10 metri pătrați de perete din lemn, 2 uși, 1 geam și 25 de metri pătrați din acoperișul de lemn al casei. Și în acest caz, pompierii voluntari au intervenit împreună cu pompierii militari pentru lichidarea incendiului. O altă intervenție a pompierilor din Borșa a fost în localitatea Borșa unde focul a mistuit 2 metri pătrați de perete din lemn și o ușă a unei locuințe.

Pompierii Gărzii de Intervenție Fărcașa au fost solicitați în localitatea Rodina pentru a lichida un incendiu la un depozit de furaje. Aceștia au acționat împreună cu pompierii voluntari din Ariniș. Focul a distrus depozitul de furaje și circa 5000 kg de furaje.

Sâmbătă, 17 decembrie, pompierii băimăreni au lichidat un incendiu izbucnit la un hangar din localitatea Colțirea. Focul a distrus hangarul din lemn pe o suprafață de 250 de metri pătrați, elementele combustibile de la 7 utilaje agricole și circa 11 tone de fân. Pompierii borșeni au lichidat sâmbătă 2 incendii la coșuri de fum. Datorită promptitudinii lor a ars doar funinginea din coșul de evacuare al fumului.

Duminică, 18 decembrie, pompierii sigheteni au lichidat și ei un incendiu izbucnit la un coș de fum în urma căruia a ars doar funinginea. Ultima intervenție din acest weekend a fost a pompierilor din Vișeu, care au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale din localitate. Focul a distrus un tractor, circa 50 de metri pătrați din acoperișul de lemn și 500 kg de rumeguș, au precizat reprezentanţii ISU Maramureş.

Persoanalul SMURD Maramureș fost solicitat la 69 de urgențe medicale, după cum urmează: SMURD Baia Mare 24 de cazuri, Fărcașa 7, Sighetu Marmației 8, Cavnic 2, Bogdan Vodă 3, Vișeu de Sus 2, Borșa și Târgu Lăpuș câte un caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet