Victor Ponta a coborât din capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă pentru a tăia panglica la inaugurarea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca şi a clădirii facultăţii.

El a fost întâmpinat de un grup de protestatari care l-au huiduit şi care au strigat: "Jos Ponta", "Hoţii", "Demisia", "Ruşine!", "Jos, Ponta, jos, că eşti un mincinos".

Protestatarii aveau bannere cu mesajele "Salvaţi Roşia Montană", "Fărădelegea lor este legea minelor", "Legea minelor te lasă fără casă", "Opriţi evacuările forţate".

"Ponta e un trădător de ţară, ne minte în faţă, acum doi ani era împotriva gazelor de şist. Acum e un moment în care l-am prins aici, trebuia să sărim toţi pe el. Ce să facem noi? Să mergem să cerşim pe la străini? Uitaţi-vă la unguri, de la 1 ianuarie scad preţurile la gaze, la tot", a declarat unul dintre protestatari.

De asemenea, pe zidul clădirii a fost lipit un afiş cu mesajul: "Imobil expropriat de RMGC".

Susţinătorii premierului, membri ai PSD aflaţi la ceremonie, au început, la rândul lor, să scandeze "Ponta, Ponta" şi "Bravo Ponta".

Premierul Victor Ponta nu a reacţionat la cele întâmplate şi a tăiat panglica, după care a intrat înapoi în clădire.

Ponta: Fiecare face ce ştie şi ce poate, ţine de educaţie

Întrebat cum comentează faptul că a fost huiduit de mai multe persoane care se opun proiectului minier de la Roşia Montană şi exploatării gazelor de şist, premierul a spus: "În niciun fel. Fiecare face ce ştie şi ce poate, însă recunosc că nu am mai văzut până acum huiduieli şi fluierături în faţa unei biserici, dar fiecare cu treaba lui".

Totodată, Ponta a mai spus, la ieşirea din Facultatea de Teologie din Cluj, că "ideea de a huidui un mitropolit la intrarea într-un lăcaş de cult ţine foarte mult de educaţie".

Premierul Victor Ponta a primit, vineri, din partea Mitropolitului Clujului, IPS Andrei, "Crucea Transilvană", cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei Clujului, pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea Campusului Teologic "Nicolae Ivan" din Cluj-Napoca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și