"Noi am avut nişte congrese în care am desemnat un candidat la prezidenţiale şi unul la funcţia de prim-ministru. Dacă e nevoie să schimbăm ceva la cererea colegilor de la PNL, o să discutăm, dar sincer nu ştiu şi nu văd în acest moment despre ce e vorba", a spus Ponta la România TV.

La insistenţa moderatorului de a se pronunţa în privinţa unei eventuale "rocade" la nivelul USL dacă sondajele vor recomanda în acest sens, în sensul ca din partea PSD să fie desemnat un candidat la alegerile prezidenţiale, iar PNL să propună un prim-ministru, Ponta a răspuns: "Păi mai trebuie să vreau şi eu", adăugând că mai are lucruri de făcut ca prim-ministru până în 2016 şi că el nu candidează la Preşedinţie.

"Deci, eu nu intru în discuţia asta. Dacă va fi un alt lider PSD care să aibă şanse mai mari decât Antonescu la prezidenţiale, nu ştiu fiindcă nu am măsurat niciodată, sociologic vorbind, aşa ceva", a adăugat Ponta.

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea a declarat că luni va avea loc o şedinţă a USL, la ora 10.00, în care trebuie discutate criticile aduse de Crin Antonescu premierului Victor Ponta şi PSD, precum şi proiectele mari ale Uniunii, precum Constituţia, regionalizarea şi descentralizarea.

El a precizat că întâlnirea nu va fi una "de rutină", pentru că în ultimul timp "s-au făcut tot felul de afirmaţii în spaţiul public, în care s-au pus sub semnul întrebării câteva din proiectele mari ale USL: regionalizarea, descentralizarea, Constituţia, obiective pe care trebuie să le ducem la capăt".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet