Mircea Diaconu a declarat pentru Digi24.ro că nici nu are nevoie de susținerea celor două partide, cu excepția afișelor electorale și a unor spoturi video pe care le realizează o echipă din Republica Moldova angajată de Pro România.

„Eu am 3 oameni care mă ajută, foști colaboratori cu care am lucrat la Bruxelles. Doi dintre foștii mei asistenți se ocupă de Facebook, iar Pro România a angajat o echipă din Moldova care se ocupă de spoturi și montajele video (...) Dacă eu sunt „un om” și sunt independent, prezența lor mă îngroapă. Mizez pe independența mea și pe notorietatea mea. Nu vreau să exploatez procentele lor”, susține Mircea Diaconu.

Candidatul susținut de Pro România și ALDE nu vede nici el un viitor pentru alianța pe care și-o dorea Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu.

„Dovada independenței mele e că această alianță există numai pentru candidatura mea. În clipa în care se termină alegerile alinața va dispărea.”

Cât despre implicarea de până acum, Mircea Diaconu spune că a fost ajutat doar cu afișe și câteva spoturi electorale. „E suficient”, spune el, care ar fi cerut celor două partide să nu își trimită oamenii pe stradă pentru a face campanie. În schimb, se bazează pe prezența reprezentaților Pro România și ALDE în secțiile de vot.

„La primele întâlniri cu cei din ALDE și Pro România a fost zelul specific: „Gata! Băgăm, facem, dregem”. Le-am temperat zelul, deși unii s-au mai supărat, pe măsură ce am mers prin țară au înțeles (...) Pentru campanie au investit financiar doar în afișe și câteva spoturi plus aparițiile televizate. Logistica lor e fundamentală, dar în ce sens: 1. Afișele care trebuie lipite, și de care se ocupă cele două partide, bani pe care mai apoi îi decontează; 2. Prezența în secțiile de votare a reprezentanților Pro România și ALDE”, a declarat pentru Digi24.ro, Mircea Diaconu.

Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu mai dau câte un mesaj pe Facebook în care își arată susținerea pentru Mircea Diaconu. Chiar și așa, săptămâna trecută, vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, l-a atacat pe Victor Ponta pentru decizia de a nu susține Guvernul Orban, decizie despre care Vosganian spunea că o ajută pe Viorica Dăncilă și îl dezavantajează pe Mircea Diaconu.

„Nu ştiu dacă mai avem acelaşi candidat la preşedinţie ca dl Ponta, se pare, însă, că, în acest moment, prin refuzul său de a sustine formarea noului Guvern, si, în consecinţă, protecţia oferită actualului prim-ministru, se pare că nu mai avem şi aceiaşi adversari politici”, a scris Vosganian.

Mircea Diaconu nu crede în sondajul care îl baga în turul doi
Despre sondajul IMAS apărut joi, în care Diaconu este dat cu a doua șansă, în fața Vioricăi Dăncilă și a lui Dan Barna, candidatul susținut de ALDE și Pro România susține că e „efectul ouălor de Paște” și nu crede în el.

„Nu cred în datele prezentate în sondajul IMAS, pentru că este efectul ouălor de Paște. Deși e cererea mai mare și prețul ar trebui să fie mai mic, în apropierea sărbătorilor, prețul crește. Așa și la sociologi, cu sondajele de opinie. În preajma alegerilor apar multe sondaje, nu mă uit la ele”, a mai declarat Diaconu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și