Remarca premierului vine după ce Traian Băsescu l-a acuzat că a încălcat "consistent" acordul de cooperare instituțională, premierul punctând, în context, că "întotdeauna respectarea se dorește într-o singură parte". "Eu o să spun de fiecare dată — deși înțeleg și e legitimă critica adusă acelui pact — faptul că din punctul meu de vedere România avea nevoie și are și acum nevoie de stabilitate politică, să nu mai avem crize și de a arăta că suntem capabili în România, chiar și cu un personaj ca Traian Băsescu, să facem să funcționeze o anumită normalitate. Că, evident, nu s-a respectat în totalitate, că întotdeauna respectarea se dorește într-o singură parte e o altă discuție. Important e ca acesta să fie ultimul act de acest gen necesar în România, de acum încolo președintele țării să-și respecte statutul constituțional, fără să trebuiască să mai facă o negociere cu primul-ministru sau cu Parlamentul", a afirmat Ponta, la Antena 3.

Întrebat despre relațiile cu liderul liberalilor, Crin Antonescu, dar și în Uniunea Social Liberală în general, premierul Ponta a răspuns că acestea sunt "mult mai bune decât au fost în ultimele săptămâni", admițând că au existat "niște dispute".

În context, Victor Ponta a anunțat că vineri va avea loc o ședință a USL, în cadrul căreia se va dezbate tema descentralizării, urmând să se adopte decizii importante.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet