PORUMB FIERT LA BORCAN PENTRU IARNA | De toate pentru voi

INGREDIENTE:
- porumb - 5 bucati
- lamaie - 3 felii
- sare de mare dura pentru muraturi - 1 lingura cu varf
- zahar - 1 lingura cu varf
- apa fiarta putin racita - 1,5l (atat am puS la fiert dar nu am folosit decat cam 1l )
- borcan - capacitate 3 litri - sterilizat

MOD DE PREPARARE:
Dupa ce am curatat porumbul de folia de deasupra si matasea de porumb ( pe care nu le arunc pentru ca le pun la uscat si le folosesc....), am pus porumbul la fiert intr-o cratita cu apa rece,fara sare! Apa am pus in cratita cat sa acopar cam de doua degete porumbul..... nu mai mult. Din momentul in care a inceput apa sa fiarba am lasat porumbul la fiert in cratita acoperita cu capac doar partial, cam 10-15 minute (dvs, fierbeti porumbul asa cum stiti ca va place dvs.) .
Separat intr-o alta cratita mai mica am pus la fiert 1,5l apa, de asemenea fara nimic altceva ....apa pe care am lasat-o putin sa se raceasca dar totusi sa fie destul de calda cand o torn in borcan peste porumb ( pentru ca dupa cum se poate vedea si in video inclusiv porumbul era inca cald).
Am asezat in borcan ingredientele conform video-ului atasat!
Dvs. daca aveti borcan cu capac este si mai bine...sau celofan.....eu am ramas in pana de acestea....asadar am acoperit cu folie alimentara peste care voi mai pune si celofan cand voi cumpara...recunosc am avut ceva emotii cand am pus borcanul in cratita pe aragaz la sterilizat .....am crezut ca se va rupe folia dar.......am avut noroc de data aceasta :)))
Cand puneti borcanul cu porumbul in cratita la sterilizat nu uitati sa puneti sub borcan un prosopel iar din momentul in care apa incepe sa fiarba eu am dat focul la mic si am lasat sa fiarba 1 ora.
Dupa 1 ora am lasat borcanul efectiv acolo in cratita cateva ore pana sa racit de tot apoi am etichetat si am pus borcanul cu porumbul fiert pentru iarna in camara.
Sper sa va fie de folos si aceasta reteta si sa o incercati.

Citește și

Comentarii