Oficialii Prefecturii Maramureş au arătat că în cazul comunei Săpânţa în data de 21 octombrie 2014 s-a trimis toată documentaţia necesară pentru stabilirea datei alegerilor parţiale către MinisterulAfacerilor Interne. În noiembrie 2014 Prefectura Maramureş a cerut noi lămuriri de la nivel central legate de acest subiect, oficialii Ministerului ţinând să arate că s-a făcut o informare către ministrulGabriel Oprea.

Acesta, împreună cu Premierul Victor Ponta trebuie să ia o decizie în acest sens. Cel mai probabil, susţin oficialii Prefecturii Maramureş, va fi o hotărâre de Guvern care va reglementa aceste alegeri parţiale care vor avea loc şi în alte localităţi din România. În acest moment se aşteaptă hotărârea de Guvern care să reglementeze data alegerilor parţiale şi publicarea ei în Monitorul Oficial al României.

Vă reamintim că la Sâpânţa vom avea alegeri parţiale din cauza faptului că primarul ales de săpânţeni Gheorghe Stan a fost demis printr-un ordin al prefectului Anton Rohian.

Probleme şi la Bocicoiu Mare

Alegeri parţiale am putea avea şi la Bocicoiu Mare. Aici primarul a cerut dizolvarea Consiliului Local pe motiv că actualul Consiliu Local nu s-a întrunit timp de 3 luni la rând şi nu a fost adoptată nicio hotărâre de Consiliu Local. În acest caz instanţa de judecată este cea care va constata sau nu dizolvarea de drept a Consiliului Local, caz în care vom avea alegeri parţiale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și