Una din localităţile cu probleme este Cicârlău, unde administraţia locală a sărit ca arsă văzând incompetenţa conducerii la nivel naţional a Poştei Române de a gestiona restructurarea.

“Pe criterii de rentabilitate, în comuna Cicârlău a fost desfiinţat oficiul poştal, cu trei angajaţi, fiind preconizată înfiinţarea unei agenţii poştale rurale, cu un angajat şi cu sediul la domiciliul angajatului. Asta în timp ce mai marii Poştei Române îşi trag salarii de zeci de mii de lei. Este o reîntoarcere în evul mediu, nefiind mult până la reintroducerea poştalionului.Sute de bătrâni pensionari vor fi obligate să se deplaseze în alte localităţi pentru a-şi încasa pensiile sau pentru a primi o simplă scrisoare. Nu mai vorbim de plata utilităţilor, ştiut fiind că nu toţi cetăţenii fac plăţi electronice. Administraţia locală doreşte menţinerea serviciilor poştale în sediul actual, obligându-se să asigure plata utilităţilor (energia electrică şi încălzirea).

Se pare că politica poştei vizează vânzarea spaţiilor pentru a-şi asigura bani de salarii mari. Nemulţumirea cetăţenilor este în creştere şi se va ajunge la proteste. Dar nu asta contează, ci faptul că privăm oamenii de servicii esenţiale, îi punem pe drumuri, blocăm fluxul plăţilor. Mai e şi privarea de informare prin întreruperea distribuirii presei în localităţi”, a arătat Vasile Zete, primarul comunei Cicârlău.

Problema e recunoscută şi de liderii filialei maramureşene a Poştei Române. “Avem o problmă arzătoare cu distribuirea, respectiv avem localităţi unde nu avem salariaţi. Cauza e faza de restructurare prin care trece acum compania noastră şi faptul că unii angajaţi au ales disponibilizarea voluntară. Acum, asigurăm distribuirea acum cu angajaţii existenţi. Avem la nivel de judeţ 124 de puncte de acces, deci 124 poşte, în fiecare centru de comună. Din acestea, 10 puncte de acces nu au în prezent angajat. Deocamdată nu ştiu în ce fel, dar se va rezolva în câteva zile. Problemele sunt în curs de remediere”, a arătat Mariana Iacob, director Poşta Română, filiala Maramureş.

Oficialii Poştei Române din Maramureş, contactaţi de AGERPRES, şi-au declinat responsabilitatea pentru întreruperea serviciilor poştale, precizând că hotărârea aparţine Regionale de poştă Cluj.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet