Deocamdată nu se cunosc detalii despre cum s-a produs incidentul. Cert este faptul că turistul aflat în Baia Mare se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sursele ActualMM.ro au precizat faptul că turistul se numeşte Thomas Reece şi că a povestit medicilor de la UPU Baia Mare că după ce a fost înjunghiat a mers spre unitatea de poliţie. De acolo, poliţistul i-ar fi spus să “plece” că nu îi interesează. Atunci turistul s-a adresat unui taximetrist. Şi acesta l-ar fi trimis la “plimbare”.

Bărbatul s-a urcat la volanul autoturismului şi, cu toate că era beat, a mers singur la UPU Baia Mare. Acolo un medic l-a văzut şi imediat i-a acordat primul ajutor. La scurt timp, mai multe echipaje de poliţie au venit la spital şi au încercat să discute cu turistul.

Se pare că acesta este suspect într-un caz de furt. Acesta a cerut un avocat înainte de a vorbi cu oamenii legii. După ce a fost externat acesta ar fi plecat tot cu autoturismul cu care venise. A fost oprit în trafic pe strada Şcolii din Baia Mare.

În portbagajul acestuia poliţiştii ar fi găsit o bicicletă ce se pare că a fost furată. Turistul a fost dus din nou la UPU pentru a-i fi recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult, în zona Sălii Sporturilor din Baia Mare, echipajele poliţiei au identificat în trafic suspectul care l-ar fi înjunghiat pe turist. Acesta a fost reţinut şi dus la audieri.

“Ieri dimineaţă la ora 6.30 un băimrean a sesizat poliţia prin 112 că in jurul orei 6.00 în faţa unui local public din Piaţa Păcii din municipiul Baia Mare a avut loc o altercaţie cu un cetăţean englez care l-a lovit şi i-a sustras bicicleta. Întrucât din primele verificări efectuate a reieşit că cetăţeanul străin ar putea fi rănit o patrulă de siguranţă publică s-a deplasat Spitalul Judeţean Baia Mare şi l-a găsit la Unitatea Primire Urgenţe. În încercarea de a se sustrage verificărilor poliţiştilor cetăţean străin a părăsit unitatea medicală la volanul unui autoturism şi a fost depistat ulterior pe strada Şcolii din municipiul Baia Mare. El a fost condus la sediul poliţiei în vederea continuării investigaţiilor. În urma controlului autoturismului în portbagaj a fost găsit bicicleta sustrasă. Cetăţeanului străin i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi consumului de substanţe interzise. Rezultatele analizelor au relevat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihotrope. Atât băimăreanul cât şi cetăţeanul străin au fost exameniaţi medico-legal şi s-a constatat că în primul caz necesită 2-3 zile de îngrijiri medicale, iar în cazul englezului 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Bicicleta în valoare de 1.200 de lei a fost recuperată şi restituită părţii vătămate. Cercetările continuă faţă de cetăţeanul străin sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire, furt, conducere fără permis şi sub inflenţa băutrilor alcoolice” a declarat Dumitriţa Hotea, purtător de cuvânt al IPJ Maramureş.

Menţionăm şi faptul că în urma verificărilor s-a constatat că turistul minţise că s-a prezentat la o unitate de poliţie şi asta se pare din cauza faptului că intenţiona să se sustragă verificărilor.

UPDATE Buletin informativ al IPJ Maramureș:

Sâmbătă dimineaţa, la ora 06.30, un băimărean a sesizat poliţia prin Serviciul Unic Apeluri de Urgenţă 112 că, în jurul orei 06.00, în faţa unui local public din Piaţa Păcii din municipiul Baia Mare, a avut o altercaţie cu un cetăţean englez care l-a lovit şi i-a sustras bicicleta.

Întrucât din primele verificări efectuate a reieşit că cetăţeanul străin ar putea fi rănit, o patrula de siguranţă publică s-a deplasat la Spitalului Judeţean Baia Mare şi l-a găsit la Unitatea Primire Urgenţe.

În încercarea de a se sustrage verificărilor poliţiştilor, cetăţeanul străin a părăsit unitatea medicală la volanul unui autoturism şi a fost depistat ulterior pe strada Şcolii din municipiul Baia Mare. El a fost condus la sediul poliţiei în vederea continuării investigaţiilor. În urma controlului autoturismului, în portbagaj a fost găsită bicicleta reclamată sustrasă.

Cetăţeanului străin i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi consumului de substanţe interzise. Rezultatele analizelor au relevat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihotrope.

Atât partea vătămată cât şi bănuitul au fost examinaţi medico-legal şi s-a constatat că băimăreanul necesită 2 – 3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare iar cetăţeanul străin 2 – 3 zile.
Bicicleta, în valoare de 1200 de lei, a fost recuperată şi restituită părţii vătămate.

Cercetările continua faţă de cetăţeanul străin sub aspectul comiterii infracţiunilor de lovire, furt, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice iar urmărirea penală va fi extinsă şi cu privire la alte infracţiuni, dacă probatoriul administrat va evidenţia elemente noi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și