Fotografiile revoltătoare au fost postate pe Facebook luni seară, iar printre cei care le-au văzut sunt și polițiștii din Brașov.

Oamenii legii au deschis o anchetă și au aflat că imaginile au fost publicate de un băiat de 17 ani, din satul Meșendorf.

În acest posibil caz de cruzime față de animale ar fi implicat și un bărbat de 32 de ani, vecin cu adolescentul. La audieri, cei doi au povestit că au găsit puiul de râs la o stână. Ar fi fost deja mort, doar că una dintre poze pare să contrazică această variantă, susținută, în schimb, de cunoscuții suspecților.

„L-a găsit mort acolo şi l-a adus acasă, l-a pus pe Facebook, că nu ştia ce animal e”, spune un martor.

„L-au prins câinii şi l-au sfârtecat”, a adăugat o femeie.

Nadia Olaru, purtător de cuvânt al IPJ Braşov: „Cadavrul a fost ridicat, în vederea realizării necropsiei şi stabilirii cauzelor reale ale decesului”.

Dorin Enache, director DSVSA Braşov: „Colegii mei pot da un diagnostic precis. Pot să stabilească cauza morţii, în cazul în care a fost produsă cu violenţă. Cu ajutorul unor amănunte suplimentare, se poate face o diferenţă de genul ăsta, în contextul în care rana cauzatoare de moarte e produsă de muşcătură, e produsă de un alt animal, se poate face diferenţa faţă de o strangulare, cu un material antropologic, deci de natură umană”.

Râsul e al treilea mare prădător din Europa, după urs şi lup. În libertate, poate trăi chiar și 17 ani și face parte din speciile protejate prin lege.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet