Dincolo de profesia mea de actor -păpușar, sunt un om care își dorește să dea mai departe ceea a învățat de la cei mai buni. Proiectul Povești cu Zaharașka este un tribut adus lui Vladimir Zakharov, maestrul păpușar din Siberia, care a inventat acest sistem de mânuire a păpușii, unic în lume. Am avut șansa să petrec o lună în Siberia, în teatrul lui Vladimir și să învăț cum se construiesc aceste păpuși. El mi-a lăsat cel mai frumos dar, pe Zaharașka, iar eu îmi doresc să dăruiesc mai departe prin poveștile mele, bucuria copilăriei.

Păpușile reprezintă cel mai bun mod de a pătrunde în inimile copiilor dar și a adulților. Este o bucurie și o provocare continuă să faci ceva pentru copii. Ei sunt cei mai sinceri, dar și cei mai critici. Nu poți să îi păcălești, ei văd tot, simt tot și există cu toata ființa lor. Și mai presus de asta, ei cred că totul este posibil. Păpușile sunt asemeni copiilor. Ele pot totul și prind viață în momentul în care cineva le privește în ochi și așteaptă de la ele un răspuns. O păpușă în mâna unui copil devine vocea emoțiilor acelui copil. El chiar dacă nu reușeste să exprime prin cuvinte ce simte, dacă are o păpușă în mână, îi va transfera acesteia instant și organic starea lui, cea adevarată, din acel moment. Negreșit. Ce este asta, dacă nu o terapie și o cunoaștere dincolo de cuvinte? Păpușile sunt magie poate doar pentru un adult, pentru copii sunt la fel de reale ca ei.

Mi-am propus să-i ajut pe copii să își facă propriile lor păpuși, și chiar am postat deja un atelier în care înveți să faci o marionetă-eșarfă în doar 10 minute.

Cel mai mult mă bucur atunci când văd că există cerere, când părinții se abonează la canalul nostru și când copiii ne trimit mesaje că vor să vorbească cu Zaharașka sau ne spun ce povești vor să vadă. Așadar vă așteptăm să vă faceți simțită prezența pe canalul nostru de Youtube, Povești cu Zaharașka.

Pozele sunt din toate proiectele mele cu papusi:

Povești cu Zaharaska
Zaharașka în turneu în Bremen,
Dodi și Roni la Muzeul Antipa

Spectacole:
Zaharașka la Unteatru
Iepurele Alb la Teatrul de Artă
Onix și Barton la Opera Comică pentru copii
Erus și Valea Generozității La Opera comică pentru copii
Papuși realizate pentru vitrinele Cărturești

Canal Youtube "Povesti cu Zaharaska"

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet