După ce a contestat rezultatul, Jasmine Louisa Chen a transmis și o sesizare Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, Ministerului Educației Naționale și chiar și președintelui Klaus Iohannis.

Inspectoratul școlar Județean Maramureș a analizat situația și consideră că olimpiada s-a desfășurat în condiții regulamentare.

„În urma sesizării unei eleve participante (n.r. Jasmine Louisa Chen) la etapa județeană a Olimpiadei de logică, argumentare și comunicare privind modul de organizare și de desfășurare a acestei olimpiade, precum și modul de evaluare a lucrărilor, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a numit o comisie care să analizeze aspectele prezentate în petiție. Întrucât sesizarea a apărut și în mass-media, vă comunicăm concluziile desprinse în urma acestei analize:

Comisia de organizare a respectat Regulamentul specific de organizarea olimpiadei de logică, argumentare și comunicare, neîngrădind dreptul elevilor de a participa la o astfel de competiție.

Din declarațiile scrise ale membrilor din comisia de organizarerezultă faptul că olimpiada s-a desfășurat conform metodologiei în vigoare, metodologie care a fost prelucrată de doamna inspector pentru științe socio – umane, în calitate de președinte executiv,în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate în data de 6 martie 2019.

Baremul de corectare a lucrărilor a fost respectat întocmai.Din declarațiile evaluatorilor reiese faptul că s-au evaluat lucrările cu rigurozitate, obiectivitate și echidistanță, ținându-se cont în primul rând de baremul de notare primit de la MEN.

Având în vedere concluziile prezentate, considerăm că nu au fost îngrădite șansele elevei de a participa la faza națională a Olimpiadei de logică, argumentare și comunicare”, precizează reprezentanții ISJ Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet