Onița-Ivașcu Daniela a luat cuvântul în ședință și a mulțumit tuturor colegilor de Comisie pentru colaborare, arătând că își menține în continuare demisia. Consilierul local Mihali Găvrilă (PP-DD) a luat cuvântul și i-a cerut acesteia să nu demisioneze din Comisia juridică, arătând totodată că a fost un consilier care și-a făcut datoria și a dus la bună îndeplinire sarcinile atribuite.

Surpriza mare a venit din partea consilierilor PSD, care i-au cerut consilierei același lucru: să nu demisioneze. În acest sens au luat cuvântul Pozman Diana, Sas Ioan, Dunca Dan și viceprimarul Scubli Horia. O surpriză însă și mai mare a venit din partea consilierilor PNL, care nu au spus nimic în sensul susținerii colegei lor de partid. Văzând susținerea de care s-a bucurat și stăruința cu care colegii consilieri îi cer să nu demisioneze, Onița-Ivașcu Daniela a cerut o pauză de zece minute, timp în care să decidă dacă demisionează sau nu.

În pauză au părăsit sala de ședințe consilierii PNL, care s-au retras într-un birou, probabil pentru a dezbate subiectul. După pauză, consilierul Onița-Ivașcu Daniela a luat cuvântul și a mulțumit colegilor pentru încrederea acordată, însă a luat decizia de a demisiona din funcția deținută în Comisia juridică a CL Sighet. Putem specula că, în miniședința din timpul pauzei, consilierii locali PNL i-au cerut Danielei Ivașcu să demisioneze.

Astfel, s-a trecut la alegerea unui nou șef al Comisiei și s-au făcut două propuneri: Anișoara Mihali (PNL) și Moldovan Vasile (PSD). După ce s-au supus la vot cele două propuneri, rezultatul a fost unul cel puțin surprinzător: 8 voturi pentru Anișoara Mihali și 8 voturi pentru Moldovan Vasile. Consilierii PNL au început să vocifereze, neașteptându-se la un astfel de rezultat. Aceștia erau ferm convinși că Anișoara Mihali va fi viitoarea șefă a Comisie juridice din CL Sighet, însă planul nu le-a ieșit. Astfel, votul se va relua la ședința viitoare.

Dacă facem un pic de matematică, observăm următoarele: la ședință au fost prezenți 16 consilieri din totalul de 19, lipsind Vârsta Liliana (PNL), fiind plecată în concediu în străinătate, Moldovan Vasile și Rednic Petru (ambii PSD). Astfel, la următoarea ședință cel mai probabil șefia Comisiei juridice din CL Sighet va fi preluată de PSD. Asta, totul pentru câteva ambiții personale ale unor indivizi din PNL Sighet.

Cel mai probabil că PNL a vrut-o pe Mihali Anișoara în locul Danei Ivașcu, pentru că aceasta din urmă a refuzat să își pună semnătura pe diverse propuneri ale Primarului, mai mult sau mai puțin legale. Să nu uităm de scandalul recent cu alocarea de sume către sport, pentru care Consiliul local nu și-a dat acordul până la urmă ca urmare a faptului că legea nu permitea acest lucru. Probabil, în străfunda gândire a marilor strategi PNL Sighet, Mihali Anișoara ar fi dat avize de legalitate fără să gândească.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și