”București, 29 august 2021: Compania Alevia anunță retragerea de pe piață a anumitor loturi de produse, ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi care a precizat că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă, peste limitele permise de reglementările în vigoare. Acest fapt are impact doar asupra loturilor de produse Alevia din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/ .

Alevia a respectat toate procedurile și normele de siguranță în vigoare pentru producția de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia.

Alevia colaborează în prezent cu autoritățile competente, cât și cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toți consumatorii sunt informați de rechemare.

Sfaturi pentru consumatori: Persoanele care au achiziționat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10.09.2021.

Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania pentru a verifica dacă este depășită limita legală de oxid de etilenă pentru acestea.

Celelalte loturi ale acestor produse pot fi consumate fără probleme.

Consumatorii care au întrebări suplimentare sunt rugați să contacteze Alevia la: office@alevia.com.ro Această rechemare a fost inițiată în interesul consumatorilor noștri. Ne cerem scuze pentru orice neplăceri cauzate.

Retragerea se aplică numai pentru loturile de produse din lista de aici: https://www.alevia.com.ro/loturi-de-produse-alevia-retrase-28-08-2021/ ”, se arată în comunicatul transmis de Alevia.

ACTUALIZARE

În infomarea venită de la furnizor, se anunță contaminarea accidentală cu oxid de etilenă doar a carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu, prin urmare suplimentele care conțin doar zinc nu sunt afectate.

Exemplu 1: Calciu Magneziu Zinc 40 cp - doar carbonatul de calciu, sau carbonatul de magneziu din componența produsului au fost contaminate, restul ingredientelor neavând probleme

Exemplu 2: Zinc Optim 25mg - nu are nici o problemă

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet