Oficialii Prefecturii Maramureş au arătat că cei mai mulţi bani au fost alocaţi pentru cheltuielile de personal, mai exact 2.055.000 lei, sumă care constă în indemnizaţiile preşedinţilor secţiilor de votare, a locţiitorilor preşedinţilor secţiilor de votare, membrilor secţiilor de votare. Tot din aceşti bani sunt plătiţi membrii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Maramureş şi personalul tehnic auxiliar al BEJ Maramureş. Pentru cele două scrutine prezidenţiale, Guvernul a alocat în Maramureş suma de 344.000 lei care reprezintă „cheltuieli materiale”. Aceste fonduri au fost folosite pentru transportul buletinelor de vot şi materialele necesare votării, confecţionarea ştampilelor de control, achiziţionarea materialelor necesare funcţionării secţiilor de votare şi dotarea BEJ cu materiale de birotică.

Tot din aceşti bani sunt alocaţi câte 10 lei/zi pentru personalul secţiilor de votare şi personalul care asigură paza secţiilor de votare şi sunt plătite cheltuielile de deplasare ale membrilor BEJ. La capitolul „cheltuieli de investiţii” judeţul nostru a cheltuit 40.000 lei pentru tehnica de calcul a Biroului Electoral Judeţean Maramureş.

Pe listele electorale au fost înscrişi aproximativ 428.380 maramureşeni cu drept de vot. În total, se deschid 433 secţii de votare, cele mai multe în Baia Mare, 85 la număr. Unica noutate este faptul că în Maramureş s-a amenajat încă din primul tur o nouă secţie de votare în Leordina. De asemenea, trebuie spus faptul că în primul tur 471.800 de buletine de vot au fost scoase de sub tipar şi distribuite în întreg judeţul pentru scrutinul electoral.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet