Verificările efectuate pe cursul de apă au evidențiat finalizarea în procent de 95% a lucrărilor de îndiguire a incintei Teceu și în procent de 90% a incintei de îndiguire Remeți (6 km), lucrări care elimină riscul de inundare a celor două localități.

De asemenea, a fost scos în evidență faptul că lucrările de consolidare și stabilizare a malului stâng al râului Tisa (14 km) au fost realizate integral.

O atenție deosebită a fost acordată găsirii unor soluții optime pentru realizarea unor puncte de trecere a frontierei. Au fost verificate în teren punctele Teceu – Piatra, zona podului rutier avariat de la Teceu, zona podului CF – Câmpulung la Tisa. Verificările efectuate au scos în evidență că primele două pot fi amenajate într-un timp relativ scurt și cu costuri mici, pentru configurarea punctelor de trecere rutiere și pietonale.

Trecerea pe cale ferată poate deveni, într-un timp foarte scurt și cu costuri minime, operațională atât din punct de vedere al căilor ferate, cât și în ceea ce privește problematicile privitoare la poliția de frontieră și vamă.

Acest pas înainte este necesar și prioritar pentru viața economică și socială a județului Maramureș, el conducând la dezvoltarea relațiilor economice între România și Ucraina, precum și la înlesnirea legăturilor dintre Maramureș și Transcarpatia.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet