Prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, a declarat, pentru Glasul Maramureșului, că dacă nu se reușește revizuirea sentinței din 2004 a celor de la Composesoratul Borșa prin care aceștia primesc cele 17.000 de hectare, atunci vor fi probleme serioase la nivel de județ.

„Așteptăm motivarea instanței de judecată, vom face apel și mergem înainte. Contestația noastră care ne-a fost respinsă viza acele penalități care ni le cereau pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute în sentința din 2004. Apelul se va depune la Judecătoria Baia Mare și se va judeca la Tribunalul Maramureș. Singura noastră șansă ar fi revizuirea acelei sentințe din 2004. Va fi o problemă serioasă dacă nu reușim revizuirea sentinței. Mai este un dosar aflat în lucru la DNA. Noi am făcut o plângere, deci speranțe sunt. Noi am eliberat titlul de proprietate, iar ei acum ne cer să eliberăm un alt titlu de proprietate pe o altă zonă. Ar trebui să ne anulăm propriul titlu, or nu putem face noi asta. Ne cer asta, pentru că au apărut suprapuneri de suprafețe, undeva la 100 de titluri și nu există, efectiv, suprafața respectivă”, a spus Vasile Moldovan.

Instanța de judecată are la dispoziție 30 de zile pentru a face motivarea deciziei luate în 1 septembrie. Vă reamintim că, la începutul lunii august, un executor judecătoresc a dorit să pună sechestru pe bunurile Prefecturii pentru penalități de 200.000 euro și peste 670.000 de lei pentru că nu au fost retrocedate pădurile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet