Secretarii au aflat în cadrul întâlnirii despre videoconferinţa cu ministrul de interne, Petre Tobă, pe tema aplicării Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi a Legii 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică. Prefectul le-a atras atenţia celor prezenţi să informeze şi să consulte populaţia cu privire la toate deciziile cu caracter normativ pe care le iau consiliile locale, fie că se referă la bugetele locale, la taxele sau la impozitele locale, la vânzări, concesionări sau închirieri de terenuri gestionate de administraţia locală.

În ceea ce priveşte pregătirea alegerilor locale, s-a publicat în Monitorul Oficial întreg pachetul legislativ. La ora actuală, există 434 secţii de votare, fiind necesari 868 de experţi electorali, plus rezervele.

Aplicarea Legii fondului funciar a fost o altă problemă luată în discuţie, în legătură cu care în perioada următoare vor fi aplicate amenzi. Secretarilor li s-a cerut ca la următoarea întâlnire să prezinte situaţia exactă a cererilor de retrocedare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet