Respectiva hotărâre prevedea completarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului reşedinţă de judeţ cu “imobilul în natură construcţie şi teren aferent cu destinaţie de Casă de Cultură Baia Mare”, imobile care nu fac parte din domeniul public al Băii Mari. Această plângere prealabilă a şi fost de altfel prezentată aleşilor locali în ultima şedinţă a CL.

În opinia celor de la Casa de Cultură Baia Mare, respectiva hotărâre încalcă Protocolul Adiţional nr. 1 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului, articolul 1 Protecţia proprietăţii, respectiv articolul 44 din Constituţie care garantează dreptul la proprietate. În respectiva plângere se arată că acest imobil face parte din patrimoniul Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România.

“Consiliul Local al municipiului Baia Mare nu poate hotărâ cu privire la un imobil ce aparţine unei persoane juridice. Această hotărâre este una abuzivă şi încalcă dreptul de proprietate al persoanelor juridice implicate în speţă, respective al ANCCSR şi al Casei de Cultură a Sindicatelor Baia Mare.

Cu privire la terenul afferent al Casei de Cultură, acesta face parte din domeniul public al statului şi NU al unităţii administrative-teritoriale. Terenul a intrat în proprietatea statului prin expropriere, foştii proprietari fiind despăgubiţi de către UGSR…..

În aceste condiţii, hotărârea este una abuzivă. Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a hotărât fără temei legal completarea domneniului public al municipiului cu immobile care nu fac parte din domeniul public al unităţii administrative-teritoriale, schimbând regimul juridic al bunurilor în speţă după bunul plac, atâta timp cât nu se află în necunoştinţă de cauză ”, se arată în plângerea depusă la Primăria Baia Mare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet