În urmă cu mai puţin de un an, Halima Aden a decis să-şi schimbe radical viaţa. Aşa că, după ce a terminat liceul, s-a înscris la un concurs de frumuseţe. Dar nu înainte de a verifica dacă i se permite să concureze cu vălul islamic pe cap. Iar după ce organizatorii competiţiei i-au văzut fotografia, răspunsul nu putea fi decât pozitiv.

"Mi-a apărut imediat poza ei. Îmi amintesc reacţia pe care am avut-o Wow, cât este de frumoasă", îşi aminteşte managerul tinerei.

Concursul de frumuseţe a fost, însă, doar primul pas din carieră. Pentru că, ulterior, a defilat la New York, pentru casa de modă a lui Kanye West. Evident, nu a renunţat la hijab, care îi devenise un fel de semnătură.

"Port hijab în fiecare zi! Aşa că, indiferent ce experienţă nouă am, vălul e cu mine. Aşa mi se pare normal", spune Halima Aden.

După succesul înregistrat la New York, Aden a semnat contracte de colaborare cu cele mai mari case de modă din Italia, prilej cu care a defilat alături de supermodelul Gigi Hadid.

Halima Aden a devenit imaginea unei companii celebre de articole sportive. În scurt timp tânăra a ajuns şi pe coperta revistei Allure.

Născută în oraşul Kakuma din Kenya, Aden a emigrat în Statele Unite la vârsta de 7 ani. Acolo a devenit o elevă de nota 10. Copila avea însă o nelămurire - de ce nu există personalităţi musulmane în mass-media? Acela a fost momentul în care a decis că ţelul ei este de a deveni un model de urmat pentru tinerii musulmani din Statele Unite.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet