Este vorba de o premieră în România: primăria Borșa devine prima instituție publică autohtonă care contractează servicii de telemedicină.

Acest prim parteneriat încheiat între Telios Care și Primăria orașului Borșa constă în furnizarea de servicii medicale prin telemedicină unui număr de aproximativ 240 de persoane cu dizabilități, precum și însoțitorilor acestora și reprezintă doar un prim pas din cadrul unei colaborări mai ample ce vizează și alte categorii de populație.

„Primăria Borșa a început un program ambițios de informatizare a instituției și, astfel, pentru Telios Care a fost ușor să se facă înțeleasă în legătură cu avantajele pe care le oferă aceste tipuri de servicii și cu faptul că viitorul va cuprinde și acest domeniu al asistenței medicale, telemedicina. Un prim pas este aplicarea acestor servicii celor mai văduvite categorii de persoane, cele asistate social, a persoanelor cu dizabilități”, spune Adrian Danciu, Director Medical Telios Care.

„Un aspect de o importanță covârșitoare este legat de sănătatea generației care ne va succeda. Pe viitor, dorim să dezvoltăm, în cadrul acestui parteneriat, o nouă modalitate de acordare a serviciilor de sănătate bazate pe telemedicină, de data aceasta, destinată elevilor și preșcolarilor din unitățile noastre de învățământ”, spune Sorin Ion Timiș, primarul orașului Borșa.

Colaborarea public-privată este menită să reducă din presiunea pe sistemul de sănătate foarte aglomerat, serviciile oferite fiind complementare celor clasice.

Telios Care a atras chiar în luna iulie o nouă finanțare, în valoare de 700.000 de euro, având ca lead investor compania Fortech, dezvoltator de soluții software din Cluj. Cu o investiție de 400.000 de euro, Fortech a devenit cel mai mare investitor în Telios Care, cu o participație de 9%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet