Excluderea lui Zamfir Ciceu din partid s-ar fi luat la centru, fiind semnată de către președintele ALDE, Daniel Constantin.

UPDATE JurnalMM.ro:

Azi, 2 septembrie 2015, Zamfir Ciceu a devenit un președinte de Consiliu Județean independent, mulțumită formațiunii care probabil crede că i-a făcut un deserviciu, însă apropiații președintelui de CJ Maramureș arată că acestuia i-a păsat prea puțin de PC, respectiv de mai nou înființatul ALDE (Alianța Democrat-Liberală) și că de ceva vreme cocheta cu ideea de a trece la UNPR… sau a se reîntoarce în PNL.

Conform informațiilor transmise de la centru, în ședința Biroului Politic Național al ALDE de azi s-a votat în masă retragerea sprijinului politic în cazul președintelui de CJ Maramureș, Zamfir Ciceu, pentru deservicii de imagine aduse partidului și pentru neimplicarea în această formațiune. Adevărul e că nu s-a implicat nici în cealaltă, respectiv PC Maramureș, dar e interesant că au fost nevoie de mai bine de trei ani pentru ca cineva să se sesizeze.

Solicitarea de retragere a sprijinului politic în cazul avocatului băimărean care conduce județul a venit taman de la copreședintele ALDE și fost lider al PC la nivel național, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Multe uși au fost bătute pe la București, în acești 3 ani si 3 luni de când Zamfir Ciceu a fost încălecat în șaua de președinte de CJ… și totul a fost în zadar. Până acum! Când brusc și dintr-o dată, cu mai puțin de zece luni înainte de localele din 2016, spiritele s-au încins. Sau au fost încinse… dar focul de paie se va stinge așa cum a început, brusc și fără urmări.

Gurile rele zic că ALDE nu i-a făcut niciun deserviciu lui Ciceu, pe simplul considerent că nici ALDE și nici PC-ul dinainte nu s-au omorât sub nicio formă să ajute Maramureșul. De aici se subînțelege, pe undeva, de ce nici Zamfir Ciceu nu s-a dat peste cap să se implice în ALDE.

Mai mult, tot pe surse se arată că Zamfir Ciceu cochetează deja de ceva vreme cu formațiunea condusă la centru de Gabriel Oprea, respectiv UNPR, însă în Maramureș acceptarea lui Zamfir în rândul progresiștilor ar putea pune paie pe focul care și așa pare încins, dat fiind că UNPR Maramureș are, în acest moment, doi parlamentari care speră la un nou mandat și un primar municipiu reședință de județ… ce duce un război cu Zamfir Ciceu pe tema gestionării deșeurilor.

Este interesant de văzut cum și dacă Zamfir Ciceu va fi afectat de această poveste, dat fiind faptul că el a renunțat la funcția de președinte al PC Maramureș încă din luna iunie a anului în curs. Că a fost o strategie a unora sau altora, vom afla la momentul potrivit. Un lucru e sigur. Cu sau fără Ciceu, ALDE nu are nicio variantă plauzibilă pentru președinția Consiliului Județean. Nu pentru alegerile din 2016….

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet