Tematica dezbatuta vizeaza in special managementul administratiei publice, drepturile constitutionale, democratia constitutionala etc. Evenimentul se incadreaza intr-o serie mai larga de manifestari tematice organizate de rrAPL, ultima dintre ele fiind la finele lunii iunie la Brasov – pe tema „Managementului Public Colaborativ: calea catre o buna guvernare locala”.

La intalnirea de la Brasov, administratorul public al judetului, Marin Bragaru, a abordat in prezentarea sa problematica descentralizarii serviciilor sociale. Atunci, la Brasov, invitatii straini – atat cei din SUA, cat si cei din Republica Africa de Sud – au decis ca urmatoarea intalnire sa aiba loc la Cape Town.

Tematici si probleme similare au fost dezbatute si in perioada 12-18 martie la Washington la Adunarea Generala a Asociatiei Americane pentru Administratie Publica (ASPA), evenimentul de atunci fiind prilejuit de aniversarea a 75 de ani de existenta a acestui organism. Genericul sub care s-a derulat manifestarea a fost : „The American Way – Calea Americana. Ce si cum putem fac pentru a atinge performantele lor?”

„Prin aceste schimburi de experienta, se acumuleaza cunostinte si ne familiarizam cu practici, strategii si instrumente si tehnici folosite de alte tari in administratia publica. Avem contacte cu o gama larga de manageri publici, de experti si teoreticieni, dar si de oameni cu o experienta importanta pe acest segment din intreaga lume, si incercam sa invatam din experienta lor”, apreciaza presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și