Cristian Bușoi a menționat că le-a transmis managerilor de unități spitalicești să găsească soluții pentru a rezolva această problemă.

"Personal, cred că acest fenomen nu este de acceptat. Nu avem în acest moment în contractul cadru o sancțiune pentru acest lucru, dar am spus public și de câte ori m-am întâlnit cu managerii de spitale, că fac un apel, îi rog, știu că au multe constrângeri bugetare, știu că România nu-și permite să acopere toate costurile sistemului de sănătate, că încă avem un sistem subfinanțat, că încă nu acoperim toate prestațiile medicale ale spitalelor, dar să încerce să găsească soluții pentru a nu-i mai pune pe pacienți în situația de a-și cumpăra medicamente. Poate se reorganizează cu personalul, dacă pot, cu cel administrativ, nu cel medical, poate mai reduc din costuri la alte servicii, fiecare să încerce să găsească soluții. Nu mi se pare normal să fie nevoiți să își cumpere medicamente. Nu vă pot spune momentul în care spitalele vor avea suficienți bani și vor fi organizate în așa fel încât să nu mai existe aceste fenomen", a declarat președintele CNAS.

Președintele CNAS a mers vineri într-o vizită de lucru la Spitalul Târgu-Cărbunești, unde pacienții s-au plâns de faptul că sunt nevoiți să își cumpere din banii proprii medicamente.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet