"Preşedintele Mohamed Morsi reafirmă legitimitatea sa constituţională, refuză orice tentativă de a se trece peste aceasta, cheamă forţele armate să îşi retragă avertismentul şi refuză orice dictat" fie din interiorul Egiptului, fie din străinătate, a scris el pe contul său oficial de Twitter.

Preşedintele islamist a respins încă luni seară cererea conducerii militare, comparată de simpatizanţii săi cu o lovitură de stat pentru a-l obliga să plece.

Morsă s-a întâlnit marţi cu ministrul apărării şi şef al armatei, Abdel Fatah al-Sisi. Până la această oră, nu se ştie care au fost subiectele abordate în cursul întrevederii ce a debutat în cursul dimineţii şi care continua la orele serii.

Opoziţia a salutat ultimatumul, considerându-l un sprijin puternic pentru cerinţa sa ca Morsi să abandoneze puterea, acuzat că doreşte să instaureze un regim autoritar în folosul Fraţilor Musulmani, mişcare din rândul căreia provine.

La rândul lor, simpatizanţii lui Morsi insistă asupra "legitimităţii" primului preşedinte democratic ales din istoria ţării, încheie AFP.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și