Din echipa propusă de Marcel Ciolacu pentru delegații participanți la Congresul PSD fac parte prim-vicepreședinții Gabriela Firea și Sorin Grindeanu, cei patru vicepreședinți pe domenii de activitate: domeniul infrastructură - Gabriel Zetea, domeniul social - Lia Olguța Vasilescu, domeniul economie - Mihai Tudose și domeniul administrație - senatorul PSD Doina Elena Fedorovici. Cei opt vicepreședinți regionali sunt Claudiu Manda, Titus Corlățean, Daniel Băluță, Ionuț Pucheanu, Radu Moldovan, Laurențiu Nistor, Victor Negrescu și Dragoș Benea.

În echipa președintelui Marcel Ciolacu au fost cooptate importante voci ale social-democrației transilvănene

Liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, copreședinte al Coaliției pentru Maramureș și președinte al Consiliului Județean Maramureș a declarat că a acceptat să candidez în echipa președintelui Marcel Ciolacu pentru că a crezut în înnoirea, în reforma pe care a propus-o în PSD.
”Generațiile care vin în urma noastră trebuie să aibă ca alternativă un Partid Social Democrat puternic, o adevărată stângă românească. Și îmi doresc ca și copilul meu, care se va naște în doar câteva zile, să aibă alternativa ca, pe buletinut de vot, să poată vota sigla Partidului Social Democrat, un partid dinamic și european. Sunt președintele Consiliului Județean și aici, în nord-vestul României, administrațiile social-democrate au arătat că pot schimba fața județelor noastre, după mulți ani de guvernări de dreapta. Comunitățile locale din România trec, astăzi, prin cele mai grele momente din istoria post-decembristă. Bugetele autorităților locale au fost taiate la sânge de guvernarea PNL. Nu mai sunt bani de cofinanțări pentru a finaliza proiectele europene, nu sunt bani pentru a plăti salariile celor din asistența socială, însă pe cei de la guvernare nu îi interesează. Nu sunt bani pentru a continua finanțarea spitalelor sau centrelor de sănătate, iar cei de la guvernare sunt, în continuare, indiferenți. De aceea, astăzi, mai mult decât oricând, este nevoie de un nou proiect de descentralizare a competențelor administrative și financiare dinspre București înspre autoritățile locale. Ne-am săturat să stăm la mâna unor funcționari de la București care stau în fotolii bine plătite, unii de 30 de ani și decid oportunitatea finanțării unor proiecte de dezvoltare locală în Buzău, în Satu Mare sau în Maramureș, fără să fi călcat vreodată prin acele județe. Mai mult decât oricând, PSD trebuie să propună descentralizarea în România pentru că noi, autoritățile locale am demonstrat că putem. Atunci când Guvernul de la București își dorea doar să facă alegeri anticipate și achiziții directe de la clientela politică, autoritățile locale au avut curaj și am fost cel mai aproape de cetățeni. Acesta este mesajul pe care îl transmit comunitățile din nord-vestul României. Iar în echipa președintelui Marcel Ciolacu sunt voci importante ale social-democrației transilvănene: Vasile Dîncu, Sorin Grindeanu, Radu Moldovan, Laurențiu Nistor, Victor Negrescu, oameni importanți care pot câștiga respectul cetățenilor pentru PSD. Putem, împreună, printr-un mesaj corect, cinstit, apreciat de către oameni să readucem social-democrația transilvăneană acolo unde au dus-o înaintașii noștri în perioada interbelică. Noi, în Maramureș, am reușit să facem deja acest prim pas. Social-democrații din județ candidează alături de PNȚCD, de PP-USL sub sigla Coaliției pentru Maramureș. Candidăm pentru oameni, candidăm alături de cei mai importanți și cei mai gospodari maramureșeni, pentru că avem în minte un singur lucru: interesul cetățeanului și interesul Maramureșului”, a declarat președintele PSD Maramureș și vicepreședinte PSD pe domeniul infrastructură, Gabriel Zetea.

Gabriel Zetea (președinte PSD Maramureș): ”Am reușit, în numai patru ani, ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, să obțin finanțări pentru reabilitarea a aproximativ 200 de kilometri de drum județean”
”Activitatea neîntreruptă a ultimilor ani m-a recomandat pentru funcția de vicepreședinte pe domeniul infrastructură în echipa condusă de președintele PSD, Marcel Ciolacu. În decursul a numai patru ani, în calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș am obținut finanțări guvernamentale și europene pentru aproape 200 de km de drum județean, în timp ce, în 24 de ani, guvernările anterioare –toate de dreapta- au reabilitat doar 56 de kilometri, adică o pătrime din ce am făcut noi, într-un singur mandat. Un alt proiect pe care l-am dus la final cu succes a constat în reabilitarea și redeschiderea Aeroportului Internațional Maramureș, unde plățile obținute de la Parlament și de la Guvernul PSD au fost de aproximativ 100 de milioane de lei. La final de mandat am propus spre finanțare, pe fonduri europene, încă 117 km de drum județean, împărțit în opt tronsoane. Am arătat, în Maramureș, că se poate. Am demonstrat că o administrație eficientă aduce rezultate foarte bune. Și mă bucur că realizările din plan local au fost remarcate și apreciate de către conducerea centrală a PSD. Prin promovarea mea, ca vicepreședinte pe domeniul infrastructură, a lui Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița și a lui Victor Negrescu, ca vicepreședinți regionali, Ardealul a primit un loc bine-meritat în noua echipă care va conduce PSD în acest mandat. Voi transmite din experiența mea tuturor colegilor mei, îmi voi pune la dispoziție tot timpul liber pe care îl am pentru a clădi România așa cum ne dorim fiecare pentru copiii noștri”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD pe domeniul infrastructură și președinte al Consiliului Județean Maramureș.

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT MARAMUREȘ, cod mandatar financiar 21200019

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și