Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Transport, Elena Frandeş, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că este necesar ca în legislaţie să se opereze o diferenţiere între permisele de conducere pentru şoferii profesionişti şi cei amatori, cum se întâmplă în alte ţări europene, precum Italia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Frandeş a explicat că, în prezent, şoferii profesionişti care se aleg cu suspendarea permisului de conducere pentru o încălcare minoră a unei reguli de circulaţie nu mai pot lucra şi rămân "fără pâine".

"La nivel naţional avem o problemă mare legată de permisele de conducere ale şoferilor profesionişti. În momentul de faţă, permisul de conducere pentru şoferii amatori este împreună cu permisul de conducere al şoferilor profesionişti. În cazul în care un şofer profesionist venit în ţară încalcă o regulă de circulaţie, automat i se suspendă permisul şi rămâne fără pâine, fără un loc de muncă. De aceea, sugerăm să se facă separat, permis de conducere pentru şoferii amatori şi permis de conducere pentru profesionişti, la fel cum este în Italia. În sensul în care el vine acasă în cele două săptămâni libere şi cu maşina personală a săvârşit o oarecare abatere, i se ia permisul de amatori, dar rămâne cu cel profesionist, să meargă să lucreze. Nu rămâne fără pâine", a arătat Frandeş.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și