"Am văzut trupe masate de-a lungul acelei frontierei sub pretextul unor exerciții militare", a afirmat Barack Obama într-un interviu acordat CBS. "Însă acestea nu sunt lucruri pe care Rusia le-ar face în mod normal", a adăugat el.

Liderul de la Casa Albă a afirmat că mișcările de trupe ar putea fi nimic mai mult decât un efort de a intimida Ucraina, însă de asemenea ar putea fi un precursor pentru alte acțiuni.

"Indiferent ce reprezintă aceste acțiuni, pentru a detensiona și rezolva această situație, Rusia trebuie să-și retragă trupele și să înceapă să negocieze direct cu guvernul ucrainean și cu comunitatea internațională", a spus președintele american în cadrul interviului difuzat cu puțin timp înainte de sosirea sa în Arabia Saudită.

Joi, secretarul Consiliului ucrainean pentru securitate națională, Andrei Parubii, a afirmat că 100.000 de soldați ruși sunt staționați în apropiere de graniță, mult mai mult decât numărul de 20.000 de militari menționați de SUA.

Potrivit lui Barack Obama, președintele Putin manifestă "resentimente față de ceea ce el consideră a fi pierderea Uniunii Sovietice", însă nu ar trebui să "revină la practicile care au existat în timpul Războiului Rece".

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet