În sprijinul afirmației sale, el a spus că Rusia nu a respectat niciun punct al acordurilor de anul trecut de la Minsk, ci că, dimpotrivă, pe teritoriul Ucrainei se află la ora actuală trupe rusești de ordinul a 8.000 de militari sub comandă proprie, iar la frontiera dintre cele două țări, Rusia a desfășurat noi unități care fac permanent aplicații.

"Rusia investește mijloace substanțiale în pregătirile pentru război și noi nu primim niciun fel de explicații pentru aceste pregătiri", a afirmat președintele Poroșenko în același interviu, citat de Interfax-Ukraina.

Cu ocazia vizitei la Berlin, președintele ucrainean a subliniat importanța menținerii sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, apreciind că acestea constituie un mecanism eficient pentru a convinge Moscova să pună în aplicare acordurile de la Minsk.

De altfel, cancelarul german Angela Merkel subliniase marți, într-un comunicat, că sancțiunile economice împotriva Rusiei nu vor fi ridicate decât în cazul respectării acordurilor semnate în februarie 2015 la Minsk, sub egida sa și a președintelui francez Francois Hollande. Tot marți, Merkel i-a cerut într-o convorbire telefonică președintelui Vladimir Putin să-și folosească "influența" asupra rebelilor separatiști din estul Ucrainei pentru a-i face să respecte acordurile de la Minsk și încetarea focului, a relatat AFP.

În cadrul convorbirilor purtate la 1 februarie, Merkel și Poroșenko au convenit ca următoarea reuniune în așa-zisul format "Normandia" (Ucraina, Germania, Franța și Rusia) să aibă loc săptămâna viitoare la Paris la nivel de miniștri de externe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet