Curtea de Apel București a respins ca nefondat recursul declarat de Dieter Stanzeleit și a menținut o decizie luată de Judecătoria Sectorului 1 în aprilie 2014, instanță care i-a respins cetățeanului german cererea de stabilire a paternității.

De asemenea, Curtea de Apel a respins și o solicitare a lui Dieter Stanzeleit de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în legătură cu desemnarea instanței care trebuia să judece acest proces.

Dieter Stanzeleit, în vârstă de 77 de ani, susține că este fiul fostului suveran român și a demarat în acest sens mai multe procese în străinătate, pe care însă le-a pierdut.

Astfel, Dieter Stanzeleit declara că, în anul 1939, Regele Mihai I s-a căsătorit în secret cu Nerissa Jane Irene Bowes Lyon (de cetățenie britanică), iar din această relație a rezultat nașterea sa, cu numele de botez Nicolae-Vasile. După 23 august 1944, Nerissa Jane Irene Bowes Lyon ar fi fost arestată de trupele SS și dusă la Berlin, deoarece Hitler dorea să-l influențeze pe premierul britanic Churchill pentru încheierea unui accord de pace separat cu Germania. Când s-a adeverit că acest lucru nu este posibil,
mama lui ar fi fost executată, iar el a fost luat de persoane necunoscute și lăsat în grija unei "mame adoptive", Irmgard Stanzeleit.

"Tatăl biologic al subsemnatului este Majestatea Sa Regele Mihai I al României, realitate pe care dintotdeauna am cunoscut-o, fiindu-mi mai apoi confirmată și de mama mea adoptivă, respectiv Irmgard Stanzeleit, care mi-a destăinuit că, la începutul anului 1945, copil fiind, am fost lăsat, de către persoane necunoscute, într-o stare fizică extrem de precară, spre îngrijirea doamnei Irmgard Stanzeleit, care, din compasiune, a acceptat primirea mea, cu atât mai mult cu cât, în perioada respectivă, se îngrijeau de fiul lor, ce își trăia ultimele zile (și care a și murit la scurt timp) pe nume Dieter Stanzeleit, pe care, mai apoi, practic l-am substituit", preciza Dieter Stanzeleit.

Stanzeleit a solicitat judecătorilor români efectuarea unei expertize medico-legale (de tip ADN), pentru a se stabili dacă există o legătură biologică între el și Regele Mihai I.

De cealaltă parte, avocatul Casei Regale, Adrian Vasiliu, susținea că Dieter Stanzeleit a folosit documente false pentru a demonstra gradul de rudenie dintre el și fostul suveran al României.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet