Potrivit Southern Poverty Law Centre, atacatorul identificat de mass-media britanice ca Thomas Mair avea o "lungă istorie cu naționalismul alb".

"După arhivele obținute de Southern Poverty Law Centre, Thomas Mair era un susținător fervent al Alianței Naționale, care a fost timp de zeci de ani cea mai importantă organizație neonazistă din Statele Unite", a dezvăluit pe site-ul său grupul de apărare a drepturilor.

Potrivit Southern Poverty Law Centre, Thomas Mair ar fi cheltuit peste 620 de dolari (550 de euro) pe lucrări ale Alianței Naționale, grupare care a lansat un apel la crearea unei națiuni formate exclusiv din albi și la eradicarea poporului evreu.

Deputată laburistă pro-UE, Jo Cox, 41 de ani, a fost ucisă joi după-amiază la Birstall, în nordul Angliei. La scurt timp, poliția l-a reținut pe presupusul atacator, un bărbat în vârstă de 52 de ani, descris de vecinii săi ca un "solitar" și identificat de presă ca Thomas Mair.

Motivele sale nu sunt cunoscute deocamdată, dar, potrivit unui martor citat de mass-media, ucigașul i-ar fi strigat "Britain first" acestei europarlamentare care a făcut constant elogiul diversității și a promovat cu ardoare cauza refugiaților sirieni.

Potrivit fratele său, Scott Mair, el a suferit de o boală psihică și a urmat un tratament.

"Încă nu pot să cred. Fratele meu nu este violent și nu este deloc interesat de politică", a declarat el în cotidianul Daily Telegraph. "Are antecedente de boală psihică, dar a primit ajutor", a mai spus Scott Mair.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet