La data de 11 mai a.c., peste 100 de poliţişti de ordine publică, de la formaţiunea rutieră, de prevenire a criminalităţii, de proximitate precum şi de la alte structuri, au acţionat pentru prevenirea unor evenimente negative în care pot fi implicaţi elevii din şcolile maramureşene.

Astfel, au fost efectuate 22 activităţi preventive, atât în unităţile şcolare din mediul urban cât şi în cele din mediul rural.

Elevilor care au participat la activităţile desfăşurate le-au fost prezentate informaţii din mai multe domenii de interes pentru vârsta lor precum: noţiuni legislative, măsurile educative care îi privesc pe cei care comit fapte antisociale, măsuri de autoprotecţie pentru prevenirea victimizării şi pentru prevenirea violenţei în şcoli.

De asemenea, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, fiind efectuate mai multe verificări în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru respectarea celor care nu respectă programul şcolar.

Pentru respectarea regulilor privind modul de acces în incinta unităţilor şcolare şi executarea serviciului de pază, poliţiştii au efectuat 22 de controale, în conformitate
cu prevederile Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

La activităţile organizate poliţiştii au acționat în sistem integrat, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş şi ai alte structuri competente ale Ministerului Afacerilor Interne.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și