Dezvoltatorul aplicației, Silviu Alexandru Alexe, a explicat la Digi24 că inițiativa este una privată și că a apărut tocmai pentru a se elimina stresul creat de faptul că, fiind infectat, ai putea infecta și alte persoane.

Concret, aplicația este un instrument pentru a reduce împrăștierea virusului, întrucât oferă opțiuni dacă știi că ai fost expus – faci testul sau te autoizolezi.

Astfel, odată ce este instalată, aplicația va avertiza utilizatorul dacă a intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19. De asemenea, fiecare utilizator poate semnala dacă este infectat.

"Dacă aflu că m-am infectat, încarc în telefon un formular pe care trebuie să-l completez, telefonul face ancheta epidemiologică – cu cine m-am întâlnit și notifică acele persoane. Nu că eu sunt infectat, ci că ele au intrat în contact cu o persoana confirmată pozitiv", a explicat Alexe.

El a adăugat că o versiune prototip a fost lansată în iunie, au fost 600 de voluntari care au testat-o și s-au creat diverse scenarii.

"Nu a găsit nimeni nicio problemă, oricine poate studia codul, codul este public pe site", a spus Alexe.

Aplicația nu folosește niciun fel de date de localizare și nici date cu caracter personal, potrivit informațiilor prezentate pe site.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și