Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este concursul anual de tradiție al Organizației ECOTIC, ce se desfașoară încă din anul 2009.

Este o competiție verde, ajunsă la cea de-a IX-a ediție, ce își propune să promoveze inițiativele dedicate protecției mediului, conservării resurselor planetei și prevenirii risipei acestora.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat reprezintă o formă de recunoaștere și de promovare a campaniilor dedicate protecției mediului. Astfel, organizatorii premiază in fiecare an cele mai bune proiecte și exemple de bune practici destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu în cadrul comunităților locale, precum și responsabilitatea și implicarea socială.
Câștigătorii ediției a IX-a 2017: Locul I- Marele Premiul la categoria Instituții Publice : Primăria Municipiului Baia Mare în parteneriat cu Garda Ecologică Baia Mare cu proiectul " Baia Mare curată!"

“E o mare bucurie, o mare realizare și o încununare a efortului comun pe care l-am depus împreună Municipiul Baia Mare, autorități, instituții, societăţi într-un cuvânt comunitatea băimăreană, în proiectul ” Baia mare curată!”.

Un proiect ambițios început acum șase ani, prin care se urmărește campania de ecologizare şi păstrarea curăţeniei în Baia Mare.

Acțiunea de la Barajul Firiza, unul dintre locurile preferate de băimărenii care pescuiesc, dar şi care doresc să iasă în natură, a adunat peste 400 de voluntari cei mai receptivi la campania de ecologizare au fost elevii și tinerii.

Mulțumesc celor care au răspuns acestei provocări , celor care contribuie permanent pentru ca Baia Mare să rămână un oraș verde şi iată, că acum la final de an ,Municipiul Baia Mare a obținut Marele Premiul la categoria Instituții Publice, ediția IX-a, 2017“, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare.

“A fost multă muncă, multă pasiune şi până la urmă vorbim de voluntariat. Mulţumesc celor care au fost alături de noi şi acţiunile noastre nu se opresc aici.

Anul 2018 va fi un an pe care il vom expoata la maximum pentru că Baia Mare va rămâne mereu curată” , a declarat preşedintele Garzii Ecologice Baia Mare, prof. Pop Silvia

” Baia mare curată!” este ziua de curăţenie generală pentru Baia Mare. E un proiect amplu, început în urmă cu 6 ani de către Primarul Cătălin Cherecheş şi Municipiul Baia Mare în parteneriat cu Garda Ecologică.

Peste 400 de elevi, cadre didactice , băimăreni şi gardieni ecologici au răspuns prezent la cea mai amplă acțiune de ecologizare desfășurată , sâmbătă 1 aprilie 2017 , în cadrul acțiunii municipalității “Baia Mare curată!” , finalizată cu succes, adunându-se sute de saci cu mizerii.
Campania de ecologizare a municipiului Baia Mare a început cu zona Limpedea- Baraj-Firiza, aceasta fiind o zonă de agrement a orașului , unul din locurile cele mai frecventate de băimăreni pentru petrecerea timpului liber în natură.

Acţiunea din 1 aprilie 2017 a fost prima dintr-o serie de evenimente ,de ecologizare ce au urmat în acest an.

Cei peste 400 de voluntari au adunat peste 300 saci de gunoaie, situaţie care ar trebui să atragă atenţia asupra modului în care băimărenii îşi arătă dragostea faţă de natură.

- Inițiatori : Primarul Cătălin Cherecheş şi Municipiul Baia Mare în parteneriat cu Garda Ecologică Baia Mare

- Parteneri :Școlile „N. Bălcescu”, „M.Sadoveanu”, şcoala Firiza, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Colegiul Tehnic „C.D. Nenițescu”, Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny ”, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”

- societăţile: Urbis ,Vital, Drusal
- Ocolul Silvic Baia Mare;
- Jandarmeria Baia Mare;
- Poliția Baia Mare;
- ISU Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet