Asta pentru că, susţin ei, cu cât distanţa de transport până la Fărcaşa este mai mare cu atât vor fi costuri mai mari. Sunt şi primari, cum este cel din Moisei, care au arătat că s-a vorbit despre o taxă unică care se va practica la nivel de judeţ, indiferent de distanţa până la Fărcaşa.

”Eu am înţeles că va fi o taxă unică care va fi pentru salubrizare, indiferent de distanţa faţă de Fărcaşa. Dacă nu va fi aşa atunci ar fi o mare nedreptate pentru noi. Dacă nu va fi aşa atunci o să îmi depozitez gunoiul aici în Moisei, că am staţie de transfer. Noi acum plătim pe an pentru salubrizare undeva la 130 mii lei pe an, că ducem gunoiul la Sighet. Dar dacă nu ar fi să fie o taxă unică, atunci cu siguranţă că preţul ar creşte”, a declarat Toader Şteţco.

”Nu aş putea să vă spun ce va fi. Nu sunt în cunoştinţă de cauză. Sunt acolo atâtea îmbârligături şi sunt atâtea necazuri şi nu vreau să discut despre asta. Nu ne-ar conveni deloc o creştere a preţurilor, asta este clar. Nu mi-ar conveni să duc gozul meu la Baia Mare. Noi îl duceam la Jibou gunoiul, dar o să vedem ce va fi.

Primarul din Bogdan Vodă, Deac Ioan a menţionat faptul că preţul la salubrizare s-ar dubla odată cu implementarea acestui proiect,

”Nu cred că ar scădea preţul, aşa cum s-a tot vorbit. Ba din contră. Câtă vreme de la mine până la Fărcaşa sunt 120 km nu văd cum ar scădea preţul. Noi acum ducem gunoiul la Sighet şi plătim 4000 lei pe lună. Cred că ar creşte preţul cel puţin la 8000 de lei pe lună”, a explicat primarul din Bogdan Vodă.

Ce spune Consiliul Judeţean

Preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu a declarat că din punctual de vedere al tarifării nu îşi face niciun fel de probleme.

”Tarifele eu cred că se vor regla din competiţia operării. La Bistriţa spre exemplu preţul a scăzut. Nu îmi fac probleme din acest punct de vedere. Cât vom plăti efectiv vom ştii abia după momentul la care se va încheia contractul de operare”, a explicat Zamfir Ciceu.

Proiectul cu deşeurile de la Fărcaşa trebuie implementat până la finele acestui an. Autorităţile judeţene dau asigurări că totul va fi bine din acest punct de vedere, însă sunt foarte mulţi sceptici.

Citește și

Comentarii