Verificările au loc în urma sesizărilor făcute atât de viceprimarul din Cavnic cât şi de către prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, referitor la mai multe nereguli din instituţie, dar şi a scandalurilor în care au fost implicate autorităţile din Cavnic şi Borşa în ultimele zile.

Prefectul de Maramureş, Anton Rohian a confirmat controalele explicând că acestea au loc în urma reclamaţiilor făcute de viceprimarul din Cavnic. „Corpul de control face controale la primăria Cavnic. Se verifică contractele de execuţie, modul lor de atribuire dar şi finalizarea lor. Astfel de controale au avut loc ieri şi în localitatea Borşa, la primărie. Există presupuse nereguli cu privire la contractele ce s-au făcut, la anumite lucrări ori proiecte neimplementate, astfel pentru a alunga orice suspiciune de nereguli este mai bine ca adevărul să iasă la iveală” a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Zilele trecute, viceprimarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, l-a acuzat public pe primarul Alexandru Dragoş că la finele lui 2013 ar fi efectuat plăţi în avans de aproximativ un jumătate de milion de lei fără a prezenta documente care să justifice aceste plăţi. După ce viceprimarul a insistat asupra acestui subiect, Vladimir Petruţ a fost scos afară din primărie şi i-au fost retrase toate atribuţiile.

Conform unor surse din cadrul Primăriei Cavnic, edilul-şef al oraşului a fost aşteptat de oficialii Corpului de Control în jurul orei 07.00. Imediat, primarul Alexandru Dragoş a chemat la raport toţi angajaţii pentru a pune la dispoziţia anchetatorilor mai multe documente. Sursele menţionează că verificările au legătură cu domeniul schiabil al oraşului Cavnic.

Potrivit oficialilor Prefecturii Maramureş „în baza Ordinului nr.8/15.01.2014, începând cu data de 20.01.2014, Corpul de control al primului ministru Victor Ponta efectuează un control la autorităţile administraţiei publice locale ale oraşelor Borşa şi Cavnic, precum şi la Consiliul Judeţean Maramureş”. Aceştia au confirmat că obiectivele controlului vizează verificarea modului de realizare a proiectului de investiţii în turism “Schi în România”. Astfel de controale se desfăşoara şi în alte judeţe din ţară, la Hunedoara, Cluj, precum şi în staţiunile turistice Predeal, Voineasa, Borsec . Concluziile controlului în judeţul Maramureş vor fi comunicate primului ministru. Instituţia Prefectului judeţul Maramureş va dispune măsurile necesare în vederea acordării sprijinului în desfăşurarea acţiunii de control.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și