Potrivit unui comunicat transmis de PSD Suceava, Biroul Politic Permanent al organizaţiei s-a întrunit luni seară şi a decis excluderea din partid a lui Gheorghe Fron.

"Organizaţia PSD Suceava regretă situaţia apărută în cazul primarului comunei Cornu Luncii", se arată în comunicat.

O femeie în vârstă de 64 de ani, din comuna Cornu Luncii, Maria Tretiag, cu handicap cardiac şi locomotor, l-a filmat pe primarul PSD al comunei, Gheorghe Fron, în timp ce o înjură şi o scuipă când femeia cere sprijin pentru locuinţa socială repartizată de Primărie, scrie Mediafax.

Femeia s-a adresat unui cotidian local şi a spus că din primăvara anului trecut ea şi soţul său, Valerian Tretiag, asistent la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, din comuna Cornu Luncii, au fost evacuaţi din clădirea fostului dispensar din comună şi au primit o locuinţă socială într-un bloc din localitate, dar apartamentul era nelocuibil.

Ea a explicat că a încheiat un contract cu primăria prin care urma să li se deconteze lucrările făcute la apartament din chiria pe care urmau să o plătească, dar că nu a putut recupera banii investiţi în condiţiile în care femeia este scutită de la plata taxelor şi a chiriei aferente întrucât este încadrată cu handicap cardiac şi locomotor.

Femeia a mai spus că pentru lucrări de reparaţii în apartament a împrumutat 50.000 de lei, iar condiţiile de locuit nu sunt încă bune pentru că blocul nu este racordat la canalizare, iar acum femeia spune că riscă să rămână fără energie electrică de la 1 noiembrie din cauză că primarul nu a reînnoit contractul de închiriere pentru locuinţa socială.

Ea a mai spus că, în aceste condiţii, a încercat de mai multe ori să se adreseze primarului Gheorghe Fron, care ar fi agresat-o verbal, motiv pentru care a decis să filmeze o astfel de discuţie cu primarul pentru a prezenta modul în care se comportă primarul PSD.

Primarul Gheorghe Fron a declarat că există un conflict cu respectiva familie de mai mult timp şi că a fost provocat pentru ca incidentul să fie filmat.

Anterior, şi președintele PSD Liviu Dragnea a cerut excluderea din partid a primarului Gheorghe Fron.

"Am aflat cu surprindere și indignare de cazul relatat în această dimineață de întreaga presă. Mă refer la reacția total deplasată pe care a avut-o primarul social-democrat al comunei sucevene Cornu Luncii, Gheorghe Fron, care și-a permis să înjure și chiar să scuipe o localnică în sediul primăriei. Un astfel de comportament nu va fi acceptat în PSD și în acest sens am solicitat președintelui Organizației PSD Suceava, Cătălin Nechifor, să convoace de urgență Biroul Permanent Județean pentru a discuta posibilitatea excluderii din partid a domnului Gheorghe Fron. Îmi cer scuze față de doamna Maria Tretiag pentru umilință", a spus Liviu Dragnea, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și