Istoria se pare că este mai veche și totul ar fi pornit după ce Primarul Ivaszuk a reușit să îl alunge pe preotul Teferhart Istvan din parohie, înlocuindu-l cu un altul mai tânăr. Primarul ar fi făcut această rocadă pentru că, spun cetățenii comunei, fostul preot nu i-ar fi aservit politic Biserica, cu toate că locuitorii comunei s-au opus la această schimbare.

Mai mulți oameni din comună s-au deplasat la Episcopia romano-catolică din Satu Mare pentru a reclama schimbarea, însă nu au reușit să rezolve nimic.

Imediat ce noul preot a fost instalat, primarul Ivaszuk a reușit să îl determine pe acesta să cedeze Primăriei cimitirul, pentru a se efectua anumite lucrări de înfrumusețare.

Lucrările de „înfrumusețare” s-au derulat în urmă cu câteva zile și au constat în tăierea tuturor copacilor din cimitir, distrugându-se astfel toate mormintele și crucile existente. Localnicii spun că de fapt întreaga miză a acestor lucrări a constat în dorința Primarului Ivaszuk de a pune mâna pe întreaga masă lemnoasă rezultată în urma tăierilor, care valorează câteva zeci de mii de euro.

Noi îl somăm public pe primarul Ivaszuk să ne comunice un punct de vedere oficial în care să ne relateze ce s-a întâmplat cu masa lemnoasă rezultată în urma tăierilor, cine și cât a încasat de pe urma valorificării acesteia. Totodată îl mai întrebăm pe Primarul Ivaszuk dacă a avut vreun aviz de tăiere sau dacă aceste tăieri s-au efectuat cu încălcarea legii.

Îi lăsăm pe cititorii noștri și pe locuitorii comunei Ocna Șugatag să hotărască dacă cimitirul maghiar din localitate arată mai bine sau nu după efectuarea acestor lucrări de înfrumusețare.

Sighet 247 pune la dispoziția oricui se simte lezat de cele relatate spațiu pentru publicarea unui eventual Drept la replică, fiind un portal de știri cu adevărat independent din Sighet, care are ca scop informarea corectă și completă a cititorilor săi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet