Ședința nu a fost lipsită de tensiuni, consilierii declarându-se nemulțumiți de faptul că de doi ani de zile Primarul și întreaga administrație locală nu au fost în stare să asfalteze nicio stradă din municipiu, deși atât în anul trecut cât și în anul acesta s-au alocat sume importante de bani în acest sens.

Consilierul local Eugenia Godja (PSD) a cerut în ședință ca cei vinovați de necheltuirea banilor și neînceperea lucrărilor să fie trași la răspundere, declarând că „vara a fost suficient de lungă” pentru asfaltări și că nu va vota rectificarea propusă. Totodată, Eugenia Godja a mai declarat că în Primărie și în instituțiile din subordine este o totală lipsă de răspundere a multora și nimeni nu este sancționat.

Consilierul local Iuga Nicolae (UNPR) a făcut un sumar al celor petrecute atât în anul 2017, cât și în 2018: anul trecut au rămas necheltuiți 6,5 milioane de lei (bani alocați pentru reabilitarea Sălii de spectacole „Viorel Costin”, asfaltări și alte lucrări), iar acești bani s-au dus în excedentul anului 2018. Din acest motiv, guvernul a alocat în anul curent cu 6,5 milioane de lei (65 de miliarde lei vechi) mai puțin decât în anul 2017. „Ne trezim că și în acest an Primarul nu este în stare să cheltuie banii alocați pentru asfaltări, nu a inițiat procedurile de achiziție nu a făcut nimic. Astăzi, sub Horia Scubli, am ajuns în situația în care Sighetul nu mai are bani pentru salubrizare și iluminat public pentru lunile noiembrie și decembrie. Înainte de Crăciun, Electrica va tăia curentul pentru iluminatul public, așa că vom avea beculețe ornamentale de Crăciun pe care le vom admira ziua, noapte orașul fiind în beznă”, a declarat consilierul local Nicolae Iuga în ședință.

Consilierul local Daniela Onița Ivașcu (PNL) a declarat că este trist faptul că astăzi suntem obligați să alocăm banii în altă parte, de asfaltare nici nu se mai pune problema, având în vedere că sezonul rece bate la ușă. „Din păcate, nici în acest an nu suntem în stare să asfaltăm măcar o stradă”, a mai declarat consilierul local în ședință.

Primarul Horia Scubli s-a apărat arătând că procedurile de atribuire a lucrărilor sunt complicate și că s-a întârziat foarte mult, dar în acest an va începe procedurile pentru anul viitor încă din luna decembrie. „Dacă asta se vrea, îmi asum eu personal faptul că nu s-au realizat lucrările de asfaltare în Sighet”, a declarat Horia Scubli în fața consilierilor.

Până la urmă, consilierii au căzut de acord că în acest an nu se mai pot efectua lucrările de asfaltare prevăzute și au alocat banii către SPG Urbana pentru construcția unui pod în cartierul Iapa și achiziționarea unei autobasculante, unui cilindru compactor și a altor utilaje. Proiectul de hotărâre a trecut cu votul majorității consilierilor, abținându-se de la vot Eugenia Godja (PSD).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și