Primarul afirmă că nu există probleme privind plata salariilor pentru angajații Primăriei Sighet și a instituțiilor din subordinea CL Sighet. Dacă nu există probleme, subsemnatul Iuga Nicolae, consilier local în CL Sighet, îi adresez următoarea întrebare: de ce nu s-a plătit polițiștilor locali din Sighet norma de hrană aferentă lunii decembrie 2017 (aprox. 900 lei / lună / polițist local)?

Primarul Horia Scubli mai declară pentru maramedia.ro că „majorarea salariilor pentru funcționarii publici de la 1 AUGUST 2017 nu afectează bugetul local” și dă asigurări că sunt bani pentru aceste cheltuieli. Domnule Primar, majorarea salariilor s-a aplicat începând cu data de 1 IULIE 2017, nu 1 AUGUST 2017! (vezi FOTO mai sus, extras din HCL nr. 77 / 31.01.2017). Faptul că Dvs. nici măcar nu știți data de la care s-au mărit salariile în Primărie denotă cu adevărat seriozitatea Dvs.

Probabil că nu aveți cum fi foarte serios, având în vedere că toată ziua postați pe Facebook fluturași și video-uri funny, în loc să vă aplecați mai mult la nevoile orașului. Dați dovadă în continuare de aceeași seriozitate ca în iulie 2017, când ați refuzat ca salariile pe care Dvs. le-ați propus să fie discutate de către consilierii locali, preferând să le serviți pur și simplu în ședința de Consiliu pentru a fi votate. Din cauză că noile salarii au fost votate în mod ilegal (prin votul unui consilier local care, din punctul nostru de vedere, era în conflict de interese), atât subsemnatul cât și consilierul Tudor Vlad le-am atacat în contencios administrativ, urmând ca Instanța să se pronunțe în acest caz.

În declarația Dvs. ați făcut o acuzație la adresa mea, cum că aș deține un ziar personal și că am furnizat informații din interiorul Consiliului local. Legat de faptul că ați afirmat că subsemnatul dețin un ziar, am să vă rog să faceți proba asupra acestui aspect, sau să vă cereți scuze public pentru cele afirmate. Sighet 247, la care faceți referire, nu este în proprietatea mea (nici total, nici parțial), subsemnatul fiind colaborator al portalului de știri.

Legat de faptul că sunteți supărat pe faptul că am făcut publice informațiile conform cărora sunt probleme cu bugetul de salarii din Primărie, refuz să cred că vreți să ascundeți informații de interes public și vă anunț că am să fac publice informații în continuare, atât timp cât nu sunt secrete de serviciu sau de alt tip și informațiile sunt de interes public.

Sincer, eu regret că Dvs. refuzați să dialogați cu consilierii locali ai urbei și, pe zi ce trece, tindeți să aveți un comportament autist din punct de vedere politic și vă credeți un fel de „Împărat Roșu” peste Sighet. În acest ritm, îi dezamăgiți pe toți consilierii locali, inclusiv pe cei din PSD. Eu încă sper că sunteți capabil de un dialog real și cinstit cu consilierii locali înainte de a lua decizii pentru oraș.

Al Dvs.,

Nicolae Iuga
consilier local în Consiliul local Sighetu Marmației

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet