Bărbatul infectat cu West Nile a venit, la jumătatea lunii august, pentru un consult la Spitalul de Boli Infecționase din Constanța, informează Agerpres.ro. Medicii l-au internat inițial cu simptome de enterocolită, iar mai apoi a fost suspectat de encefalită provocată de infectarea cu virus West Nile. „Au fost recoltate probe ce au fost trimise la Institutul Cantacuzino, iar rezultatul pozitiv la suspiciunea de West Nile, transmisă de țânțarul-tigru asiatic, a sosit marți, până în prezent bolnavul primind tratament adecvat pentru diagnosticul de encefalită, iar starea de sănătate a pacientului este bună”, a declarat, pentru sursa citată, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a Județului (DSPJ) Constanța, conf. dr. Constantin Dina.

Autoritățile au anunțat imediat Centrul de Hematologie Județean Constanța pentru a impune restricții privind donarea și recoltarea de sânge în sudul orașului Constanța, de unde provine pensionarul infectat cu virusul West Nile.

Specialiştii spun că virusul West Nile este transmis prin înţepătura de ţânţar şi are simptome asemănătoare unei meningo-encefalite clasice, adică vărsături, greţuri şi febră.

Potrivit medicilor, singura măsură de protecţie este prevenirea înţepăturilor de ţânţari. De aceea, se recomandă populaţiei să poarte îmbrăcăminte cu mâneci şi pantaloni lungi şi să utilizeze substanţe chimice împotriva ţânţarilor. De asemenea, oamenii trebuie să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin montarea unor plase de protecţie, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor şi să îndepărteze gunoiul menajer.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și