Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuţei la un bărbat de 38 de ani, a declarat medicul şef Cecilia Muller pentru agenţia de presă de stat MTI, potrivit Reuters. Autorităţile sanitare ungare investighează dacă bărbatul a călătorit în străinătate recent.

Variola maimuţei. Primul caz depistat în Ungaria
Boala nu se răspândeşte cu uşurinţă, doar prin contact apropiat, a spus Cecilia Muller într-o conferinţă de presă. Variola maimuţei persistă între două şi patru săptămâni şi se poate răspândi mai uşor la persoanele imunocompromise şi la femeile însărcinate, a mai precizat Muller.

Trei ţări concentrează în prezent majoritatea cazurilor confirmate: Marea Britanie, prima ţară în care au fost observate cazuri neobişnuite la începutul lui mai, Spania şi Portugalia, potrivit ECDC. Cazuri de variola maimuţei au fost depistate şi în Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Cehia, Danemarca, Scoţia, Elveţia şi Suedia. Europa concentrează majoritatea cazurilor.

Canada, Statele Unite, Australia, Israel, Emiratele Arabe Unite şi Maroc sunt ţările din afara Europei cu cazuri considerate confirmate. Cazurile suspecte nu sunt luate în considerare în bilanţ.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet