Primăriile se află de câteva săptămâni într-o continuă cursă de identificare a soluțiilor pentru reducerea riscului de infectare cu coronavirus a populației. Montarea unor lavoare stradale în locurile aglomerate se numără printre noile măsuri stabilite de autoritățile din Buzău.

Primar, în discuție cu reprezentanții companiei care montează lavoarele: Să vă asigurați că este săpun în permanență, vedeți ce se comsumă. Să fie apă în permanență și când se umple bidonul, bineînțeles, îl dăm la canalizare.
Reprezentant firmă: Ne asigurăm că o să fie tot ce trebuie.
Primar: Trebuie să patrulați, cel puțin de două ori pe zi în toate zonele aglomerate în care le montăm.

Lavoarele au la bază un rezervor de 24 de litri, cu rol și de susținere, și sunt acționate prin compresia cu piciorul a unui buton. Buzoienii vor avea posibilitatea să se spele frecvent pe mâini, înainte de a se îndrepta spre casă. Ele vor rămâne funcționale și după această pandemie.

Reporter: Este utilă?
Femeie: Foarte utilă.
Bărbat: Pentru siguranța noastră facem orice, au pus și covor cu clor.

Constantin Toma, primarul municipiului Buzău: Ideea mi-a fost dată de doamna doctor Carmen Orban, fostă directoare de la spitalul Fundeni. Săpunul lichid este ieftin, aceste echipamente sunt în jur de 600 de lei. Lumea a început să se spele pe mâini și este un lucru important în lupta asta pe care trebuie să o ducem sub toate formele.

Municipalitatea buzoiană a comandat deja 50 de dispozitive și urmează să cumpere alte 50.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet