Practic, în urma acestui studiu se va afla impactul financiar pe care îl va suporta municipiul Sighet dacă se renunță la operatorul de apă-canal în municipiul Sighet și înlocuirea acestuia cu un altul, cel mai probabil Acaterm.

În urma acestui studiu de impact se va lua decizia dacă Vital va fi dat afară din Sighet sau nu. Finanțarea studiului va fi asigurată de către Consiliul local, persoana împuternicită să îl demareze fiind Primarul municipiului, Horia Scubli.

În susținerea proiectului de hotărâre au luat cuvântul Primarul Horia Scubli și mai mulți consilieri. Primarul a arătat că în urma neseriozității cu care firma Vital S.A. a derulat lucrările de modernizare a rețelei de apă-canal dar și a lipsei de dialog și negociere a acestei firme, susține acest proiect de hotărâre.

Consilierul local Iuga Nicolae a arătat că acest demers de renunțare la Vital S.A. este unul de importanță deosebită pentru sigheteni, arătând că demersul trebui dus până la capăt: „Chiar dacă municipiul Sighet va trebui să cheltuiască anumite sume de bani de la bugetul local, demersul de renunțare la Vital trebuie să fie dus până la capăt. Astfel, cetățenii Sighetului vor achita un preț corect la apă, care ar trebui să fie între 4 și 5 lei / mc, cu tot cu canalizare. Mă bucur că ne prezentăm în fața sighetenilor cu un proiect serios”.

În susținerea proiectului de Hotărâre au mai luat cuvântul consilierii local Daniela Ivașcu, Gavrilă Mihali, Tomșa Petru și alții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și