Cum spuneam, toate astea (și multe altele) sunt posibile doar într-o democrație original-aiuritoare, adică acolo unde, potrivit memorabilei spuse băsesciene, „legile sunt făcute de hoți pentru hoți”.

Dovada cea mai concludentă în acest sens o constituie recenta preocupare sfidătoare a tandemului Dragnea-Tăriceanu și a acoliților săi de-a schimba la iuțeală (obrazul tăbăcit să pară fin este grăbit) legile justiției în folosul exclusiv al pușcăriașilor și al nelegiuților cercetați în stare de libertate, astfel ca temnițele să se golească încetul cu încetul de criminali, violatori și tâlhari, iar penalii încă neînchiși să fie tratați de anchetatori cu atari menajamente (supraveghere discretă până la totala ineficiență juridică, percheziție la domiciliul învinuitului doar cu acordul acestuia), încât la o adică, unii dintre aceștia (Sebastian Ghiță, Puiu Popoviciu, Dan Ioan Popescu, Radu Mazăre) să poată pleca nestingheriți din țară pentru a-și păpa în liniște purcoaiele de bani murdari prin Serbia, Statele Unite, Madagascar sau la dracu-n praznic.

De precizat că toate aceste lighioane nu spală putina pentru că sunt vinovați și urmează să dea socoteală pentru ticăloșiile lor (în pofida probelor administrate, niciun borfaș postdecembrist cu ștaif încă n-a pledat vinovat), ci – așa cum reiese din cinica scrisoare a ipochimenului cu nume de legumă – pentru că-s sătui până peste cap de statul paralel și de nedreptele lui legi!...

Atâta doar, nenicule, că nu ipoteticul stat paralel elaborează legile în țara asta. Cea mai mare parte din perioada postdecembristă, ele au fost concepute și impuse de către pesediștii de teapa fratelui tău, senatorul Alexandru Mazăre. Statul nu doar paralel, ci de-a binelea ostil intereselor trădătoare și jecmănitoare (Serviciile secrete, DNA, justiția neîngenuncheată), întrebuințează legile împotriva unor gășcari ca voi, care le-ați dat o alcătuire voit imprecisă, în speranță c-o să le încălcați mai lesne.

Da, fiind îngrozitor de îngăduitoare cu răufăcătorii, legile noastre sunt strâmbe cu oamenii onești, nicidecum cu voi. Iar strâmbătatea de care vă lamentați, decurge pentru țară și nație atât din abrogarea pedepsei cu moartea (China și Singapore ilustrează remarcabilele avantaje ale nemilei față de marii răufăcători), cât și din aceea că averile ilicite nu sunt de îndată confiscate și nelegiuiții dovediți nu sunt excluși din viața politică pentru cel puțin zece ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet