Vineri, principesa şi soţul ei, fost ajutor de şerif, au apărut în faţa unui tribunal federal pentru a răspunde acuzaţiilor de organizare ilegală de lupte de cocoşi la ferma lor din estul statului Oregon. Ambii au pledat nevinovat şi a fost eliberaţi în aşteptarea procesului.

Potrivit AP, Walker a părut calmă vineri, în instanţă, îmbrăcată în hainele albastre de închisoare. Cu toate acestea, avocatul apărării numit de instanţă, Patrick Ehlers, a declarat că Irina a fost "isterică" atunci când a vorbit cu ea din spatele gratiilor dimineaţa. Avocatul a precizat că rudele lui Walker strâng bani pentru a angaja un avocat al apărării.

Procurorii au avertizat însă că Walker este un caz ce prezintă risc de sustragere de la urmărire întrucât Irina a fost născută în Elveţia şi ar putea primi azil în această ţară. Judecătorul i-a ordonat principesei să predea paşaportul şi să nu plece din comitatul unde locuieşte, cu excepţia deplasărilor în vecinătate, la Hermiston, pentru alimente şi programări la doctor.

Potrivit procurorilor, Irina şi John Walker au organizat cel puţin 10 lupte cu cocoşi în intervalul aprilie 2012 - aprilie 2013, afacere ce le-a adus peste 2.000 de dolari pe zi. Păsărilor le-au fost ataşate lame la picioare, iar spectatorii au plătit o taxă de intrare, iar în interior s-a vândut mâncare şi băutură, susţine rechizitoriul.

Procurorii susţin că, în timpul percheziţiilor de săptămâna trecută, la fermă au fost descoperite 24 de plante de marijuana, 24 de arme şi o cantitate mare de muniţie, însă în legătură cu aceste descoperiri nu au fost formulate acuzaţii.

Cuplul este acuzat de organizarea unui sistem ilegal de pariuri şi de conspiraţie la încălcarea Legii statale privind protecţia animalelor. Fiecare dintre aceste infracţiuni este pasibilă de o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari. Autorităţile au arestat alte 16 persoane în acest caz.

Potrivit fiicei sale, Angelica Kreuger, din Myrtle Point (Oregon), Irina Walker s-a mutat în Statele Unite din Elveţia în 1983, alături de fostul ei soţ, John Kreuger. Angela a povestit că părinţii ei au fost colegi de şcoală în Europa şi că tatăl ei s-a îndrăgostit de Oregon.

Angelica Kreuger a declarat că mama ei este mândră de moştenirea sa - ţine o imagine mare cu tatăl ei în camera de zi, - însă niciodată nu a dus un stil de viaţă luxos.

Niciodată o persoană deosebit de socială, Irina Walker a grădinărit, călărit, studiat Biblia şi a crescut doi copii în timp ce a trăit în Myrtle Point. Ulterior, principesa a divorţat de soţul ei şi, în 2007, s-a căsătorit cu John Walker, un prieten de familie şi vecin, fost adjunct al şerifului din comitatul Coos.

Potrivit lui Kreuger, John Walker a luat-o pe mama sa în zona Hermiston, din estul Oregonului.

Kreuger susţine că Irina s-a izolat de familie, iar cele două nu şi-au vorbit de câteva luni. Prinţesa a vizitat Myrtle Point însă la începutul acestui an, iar Kreuger a simţit că ceva nu era în regulă.

Ea susţine că şi-a avertizat mama în privinţa lui John Walker, spunându-i că e "un tip care face probleme", dar mama ei nu a vrut să creadă. Angelica a adăugat totodată că Walker a făcut-o pe mama sa să se simtă frumoasă şi specială şi că mama sa ar face orice i-ar spune acesta.

"Mama e genul naiv, e cel mai simplu mod de a spune", a precizat Kreuger, adăugând că Irina "nu ştie cu adevărat partea rea a oamenilor".

Kreuger a povestit totodată că a fost în Hermiston de câteva ori, dar nu a văzut niciodată lupte de cocoşi. Ea nu crede că mama ei cunoştea amploarea a ceea ce s-ar fi întâmplat acolo şi că nu ar fi ajuns într-o astfel de situaţie, dacă ştia că este pasibilă de închisoare.

"Nu o văd uitându-se (la aşa ceva), pentru că mama mea iubeşte animalele", a spus Kreuger. "Nu şi-ar dori să vadă o pasăre murind aşa", a adăugat Angelica.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet