Irina Walker, în vârstă de 61 de ani, fiica fostul Rege Mihai, și soțul ei John Walker (68 de ani) au compărut în fața unei curți federale din Portland în cadrul procesului în care sunt acuzați că au organizat lupte de cocoși în Irrigon, statul Oregon, în 2012 și 2013.

Cei doi au negat inițial orice culpă, dar adjunctul procurorului districtual, Stephen Peifer, a precizat că, în urma unei înțelegeri de a pleda "vinovat", cuplul va vinde ferma și va plăti guvernului 200.000 de dolari pentru a evita încarcerarea.

Luptele de cocoși sunt ilegale conform legii federale dar și legilor din toate statele americane, notează Reuters.

Soții Walker s-au confruntat inițial cu 12 capete de acuzare, printre care desfășurarea unei operațiuni de pariuri ilegale, conspirație pentru încălcarea legii privind bunăstarea animalelor. Fiecare dintre aceste capete de acuzare putea duce la o condamnare de 5 ani în închisoare și o amendă de 250.000 de dolari.

Potrivit site-ului ktvz.com, procurorii au renunțat în baza înțelegerii la capete de acuzare privind organizarea de lupte între animale și conspirația de a încălca legea privind bunăstarea animalelor.

Inițial, cuplul a organizat luptele în afara fermei pe care o deține, dar ulterior au construit o structură care semăna cu un hambar "folosită ca o arenă", a declarat Peifer în fața instanței. El a adăugat că cei doi soți au închiriat toalete portabile, au angajat personal pentru a găti mâncare mexicană și au vândut băuturi alcoolice.

De asemenea, Stephen Peifer a precizat că ei încasau un comision de intrare de 20 de dolari de la participanții la luptele de cocoși, de obicei peste 100. Cei care aduceau cocoșii ce luptau plăteau 1.000 de dolari, iar valoarea pariurilor se ridica la 10.000 până la 18.000 de dolari. Banii erau luați de proprietarul cocoșului câștigător, cu excepția unui comision de 10%, care le revenea arbitrilor.

Potrivit procurorului Stephen Peifer, guvernul recomandă trei ani de eliberare condiționată pentru ambii soți, dar judecătorul Michael Mossman va avea ultimul cuvânt de spus când va da verdictul în acest caz, la 22 octombrie.

Soții Walker au participat miercuri la audieri separate, dar și-au zâmbit când s-au văzut la tribunal, notează Reuters.

Conform AP, prințesa Irina a recunoscut în fața procurorului districtual Michael Mosman că a obținut profit dintr-o operațiune ilegală de pariuri în care cocoși care aveau cuțite legate de picioare se luptau până la moarte. "Am asigurat mâncare și băutură în acest loc, domnule judecător", a spus ea în instanță.

Tatăl prințesei Irina, Regele Mihai, a plecat în exil după ce a fost forțat să abdice de la tronul României în 1947. Irina, a treia dintre cele cinci fiice ale sale, s-a născut în Elveția.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet