Primarul orasului Alba Iulia, Mircea Hava, ar fi avut aceasta initiativa datorita binecunoscutei pasiuni a printului Charles, in varsta de 68 de ani, pentru tara noastra, potrivit unor articole publicate marti de Daily Star si Mirror.

“Printul este de asemenea descendetul lui Vlad Tepes, conducatorul local care isi tragea dusmanii in tepe de lemn si care a inspirat personajul Dracula creat de Bram Stoker”, mentioneaza una dintre publicatiile din Marea Britanie.

Printul de Wales, despre care se spune ca este “vrajit” de tinutul rural transilvanean si de natura din aceasta zona, detine doua case de vacanta vechi de 400 de ani in aceasta regiune.

Intr-o scrisoare adresata mostenitorului Coroanei Regale britanice, primarul Mircea Hava i-ar fi oferit acestuia invitatia de a primi titlul onorific de Print de Transilvania.

“Stim cat de mult iubiti Transilvania. A devenit a doua dumneavoastra casa si ati fost cel mai valoros ambasador al regiunii. Mai mult, ati afirmat ca va trageti radacinile din legendarul nostru Print Vlad. Pentru ca iubiti Transilvania asa de mult, ne-am spus: “Ce-ar fi daca, in loc sa fiti Printul de Wales, ati deveni cunoscut drept Printul de Wales SI al Transilvaniei?”, ar scrie in mesajul care ar fi ajuns la Printul Charles, potrivit presei britanice.

Printul de Wales a efectuat in luna martie o vizita oficiala de trei zile in tara noastra. In prima zi, acesta a adus un omagiu soldatilor cazuti la datorie pentru tara si a fost decorat cu “Steaua Romaniei” in Grad de Mare Cruce de catre seful statului, Klaus Iohannis, pentru activitatea pe care o desfasoara in Romania.

In cea de-a doua zi, el a vizitat Muzeul Satului, s-a intalnit cu premierul Sorin Grindeanu, cu care a discutat, printre altele, despre situatia comunitatilor de romani din Regatul Unit si apoi a vizitat Parcul Natural Vacaresti. Urmatoarele opriri au fost la Patriarhie, la Palatul Elisabeta — unde s-a intalnit cu Principesa Margareta si Principele Radu — in Centrul Vechi al Capitalei, la Teatrul National si la Hospice Casa Sperantei, care a aniversat 25 de ani de activitate in Romania. “Vizita Altetei Sale reprezinta celebrarea modalitatilor, de o diversitate imensa, prin care oamenii si organizatiile din Romania si Marea Britanie colaboreaza pentru a face lucruri bune”, a precizat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, intr-un interviu acordat AGERPRES anterior vizitei Printului Charles.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet